AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Doga kime aittir?

Editör

Yeni Üye

Doğa kime aittir?​

Doğa Koleji Metal Yapı’nın sahipleri Ömer Saçaklıoğlu ve Vedat Saçaklıoğlu’na ait. Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saçaklıoğlu’dur.

Doğa kime satıldı?​

52 okul ve 48 franchise olmak üzere toplam 100 kampüs barındıran Doğa Koleji satıldı. Metal Yapı Konut’un da sahibi olan Saçaklıoğlu ailesinin 2016 yılında satın aldığı Fethi Şimşek’ten satın aldığı Doğa Koleji, 2020 yılının başında İstanbul Teknik Üniversitesi ETA Vakfı’na devredilmişti.

Doğa Kolejlerinin yeni sahibi kim?​

Doğa Kolejlerinin yeni sahibi kim?
M. N. Alpaslan Parlakçı, Doğa Koleji’nin devir işlemini ortak bir açıklama ile kamuoyuna duyurdu. Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “İTÜ 250 yıllık bilgi birikimi ve deneyimiyle ülkemizin en önemli akademik kurumlarından biridir.

ITU Doga Koleji satildi mi?​

İstanbul Teknik Üniversitesi ETA Vakfı bünyesinde eğitim hayatını sürdüren Doğa Koleji, İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni de bünyesinde barındıran Can Eğitim Grubu’na satıldı.

Doğa Koleji devredildi mi?​

2021 yılında Türkiye’nin en çok kâr eden eğitim kurumu olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni bünyesinde barındıran Can Eğitim Grubu, Doğa Koleji’ni satın aldı. 52’si okul toplam 100 kampüsü olan Doğa Koleji, İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni de bünyesinde bulunduran Can Eğitim Grubu’na satıldı.

Doğa Koleji kapanacak mı?​

Doğa Koleji kapanacak mı?
52 okul ve 48 franchise olmak üzere toplam 100 kampüs barındıran Doğa Koleji satıldı. 2019 yılından bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi ETA Vakfı bünyesinde eğitim hayatını sürdüren Doğa Koleji, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin de sahibi olan Can Eğitim Grubu’na satıldı.
ITÜ Doğa Kolejini sattı mı?​
Can eğitim kurumunun sahibi kim?​
Peki Can Holding’in sahibi Kemal Can kimdir? İşte gelişmeler… Geçtiğimiz eylül ayında, Kemal Can’ın sahibi olduğu Can Holding, Laureate International bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni 90 milyon dolara satın almıştı.

Doğa Koleji ne zaman satıldı?​

Doğa Koleji ne zaman satıldı?
Metal Yapı Konut’un da sahibi olan Saçaklıoğlu ailesinin 2016 yılında satın aldığı Fethi Şimşek’ten satın aldığı Doğa Koleji, 2020 yılının başında İstanbul Teknik Üniversitesi ETA Vakfı’na devredilmişti.

Doğa Koleji'nin sahiplik durumuyla ilgili detaylı bilgiler verildiğine göre, Metal Yapı sahipleri Ömer Saçaklıoğlu ve Vedat Saçaklıoğlu'na aittir. Ancak son dönemlerde yaşanan değişikliklerle birlikte Doğa Koleji birkaç defa el değiştirmiştir. 2016 yılında Saçaklıoğlu ailesi tarafından Fethi Şimşek'ten satın alınan Doğa Koleji, 2020 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi ETA Vakfı'na devredilmiştir. Daha sonra ise Can Eğitim Grubu tarafından satın alınmış ve şu an Can Eğitim Grubu'na aittir. Kemal Can'ın sahibi olduğu Can Holding, İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni de bünyesinde bulunduran Can Eğitim Grubu'nun sahibidir.

Doğa Koleji'nin devir işlemleri şeffaf bir şekilde yapılmış ve kamuoyuna duyurulmuştur. Prof. Dr. İsmail Koyuncu'nun İTÜ'nün bilgi birikimi ve deneyimiyle önemli bir akademik kurum olduğu vurgulanmıştır. Can Eğitim Grubu'nun eğitim sektöründeki varlığına dair bilgiler paylaşılmıştır.

Son olarak, Doğa Koleji'nin satış tarihine dair verilen bilgiler göz önüne alındığında, 2016 yılında Saçaklıoğlu ailesi tarafından satın alınmış ve daha sonra devredilerek farklı sahiplere geçmiştir. Bu süreçte eğitim kurumunun yaşadığı değişiklikler net bir şekilde belirtilmiştir.

Geri