- Konu Yazar
Docker Openshift nedir?
Openshift Docker container’ların üzerinde koşması için oluşturulmuş Kubernetes’in daha kolay yönetilebilmesi, hızlı uygulama geliştirme, deployment ve yaşam döngüsünü yönetmek için geliştirilmiş bir araçtır.OCP Redhat nedir?
Bulut teknolojilerinin en temel bileşenlerinden ‘Container’ların, dağıtım ve yönetimi için hazırlanmış bir platform olan Red Hat OpenShift ürünü; kurumlara operasyon, üretim, insan kaynağı, donanım ve finansal açıdan çeşitli faydalar sağlamaktadır.Kubernetes Openshift nedir?
Kubernetes, Google tarafında oluşturulan bir açık kaynak kodlu yazılımdır. Openshift, bu iki yapının üzerine oturtulmuş bir katmandır. Bu iki teknolojiyi en verimli ve etkin şekilde kullanılmasını sağlayarak developer’ların süreçlerini doğru şekilde yönetmesine, uygulamalarını oluşturmalarına imkan sağlar.
Kubernetes ve docker nedir?
Kubernetes, kapsayıcıları tanımlamak ve çalıştırmak için bir web uygulaması teknolojisi içinde kapsayıcıları temsil eden ve yöneten bir kapsayıcı düzenleme teknolojisidir. Docker ise, konteynerlerin yapımından ve çalıştırılmasından sorumlu teknolojidir.Konteyner yapısı nedir?
Containerlar kısaca, bir sunucu ortamından çalışan bir yazılımın bir başka sunucu ortamına taşındığında yazılımın güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlama sorununa karşı sunulan bir teknoloji çözümüdür.OpenStack Nova nedir?
OpenStack, ilk olarak 2010 yılında Amerikan Ulusal Uzay Ajansı (NASA) tarafından sağlanan hesaplama bileşeni Nova ve bulut servis sağlayıcısı Rackspace tarafından sağlanan depolama bileşeni Swift’in birleşmesi ile ortaya çıkan ve hızla gelişerek açık kaynak kodlu bulut çözümlerinde liderliğe yükselen bir bulut yönetim …
Yunanca “dümenci” ya da “kaptan” anlamına gelen Kubernetes, konteyner orkestrasyonunu gerçekleştiren açık kaynaklı bir yazılımdır. Kubernetes (sıklıkla “k8s” olarak kısaltılır), Docker gibi kapsayıcılı uygulamaları yönetebilir, ölçeklendirebilir ve dağıtabilir.