AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Docentlik sinavina kac kez girilebilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.971
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Doçentlik sınavına kaç kez girilebilir?​

ebenizin icabina bakildigi bu sinava en fazla iki kere girme hakkiniz vardir. tabi basvuru yapabilmek için gerekli sartlari saglamalisiniz: yayinlarinizla gerekli puanlari toplamis, yabanci dil barajini asmis, yurt disinda kalmis olmak aranan sartlardan bir kaçi.

Aşağıdakilerden hangisinde mahkemede jüri bulunur?​

Aşağıdakilerden hangisinde mahkemede jüri bulunur?
Bundan dolayı ceza mahkemelerinde ve birçok birinci dereceden hukuk mahkemesinde bir jüri bulunur.

Doçentlik sonuçları kaç ayda açıklanıyor?​

Doçentlik sonuçları kaç ayda açıklanıyor?
Bu durumda aday en erken, başvurduğu dönemi takip eden üçüncü başvuru döneminde yeniden başvurma hakkına sahip olur. Jüri kanaatlerinin açıklanması yaklaşık 4 ay sürmektedir.

Doçentlik sınav jürisi kaç kişiden oluşur?​

MADDE 5 – (1) (Değişik:RG-12/6/2020-31153) Doçentlik Komisyonu tarafından, süresi içinde başvurusunu tamamlayan adaylardan her biri için, başvurulan bilim/sanat alanı göz önünde bulundurularak değerlendirme yapmak üzere beş asıl ve iki yedek üyeden oluşan jüri kurulur.

Doçent olmak için kaç makale?​

Doçent olmak için kaç makale?
Başvurulan doçentlik bilim alanı ile ilgili aşağıdaki özelliklerde; en az sekiz adet makale yayınlamış olmak; I. SCI, SCI-Expanded, SSCI veya AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış, doktora veya tıpta uzmanlık unvanı aldıktan sonra yaptığı çalışmalardan üretilmiş en az beş adet özgün araştırma makalesi: a.

Doçent olmak için kaç puan?​

Doçent olmak için kaç puan?
Adayın, doçentlik sonrasındaki yayınlarından en az 60 puan alması koşuluyla akademik puanlama sistemindeki tüm maddelerden 100 puanı tamamlamış olması gerekir. Bunlara ek olarak, en az 1 yüksek lisans veya doktora tezi yönetmiş olması gereklidir.
Doçentlik başvuruları ne kadar sürede açıklanır?​
Adayın idarî, cezaî ve hukukî sorumluluğuna ilişkin hükümler saklıdır. 2.2.1 2021 Ocak Dönemi Doçentlik başvuruları 20 Şubat 2021 günü başlayıp, 26 Şubat 2021 günü mesai saati bitiminde (17.30) sona erecektir.

Doçentlik sonucu nasıl öğrenilir?​

Doçentlik sonucu nasıl öğrenilir?
Doçentlik Jüri Bilgilerinin Açıklanması Doçent Adayları jüri bilgilerine ait tüm bilgileri TC Kimlik Numarası ve e-Devlet şifresi ile https://dbs.yok.gov.tr adresinden Doçentlik Bilgi Sistemine (DBS) giriş yaparak Aday Bilgi Açıklama İşlemleri > Aday Bilgi Açıklama menüsünden öğrenebileceklerdir.

Doçentlikte sözlü sınav kalktı mı?​

Doçentlikte sözlü sınav kalktı mı?
-Doçentliğe atamada sözlü sınav şartı aranmamaktadır. -Doçentliğe atamada sözlü sınav şartı aranmamaktadır. -2547 sayılı Kanunda yer alan genel hükümlere ilave olarak atanma ölçütü bulunmamaktadır.
 
Doçentlik sınavına kaç kez girilebileceği konusunda bilgi vermek gerekirse, doçentlik sınavına iki kez girme hakkınızın olduğunu belirtmek isterim. Ancak başvuru yapabilmek için gerekli şartları sağlamanız gereklidir. Yayınlarınızla gerekli puanları toplamış olmanız, yabancı dil barajını aşmanız ve yurt dışında kalmış olmanız gibi belirli şartlar aranmaktadır.

Mahkemede jüri bulunan durumlarla ilgili olarak ceza mahkemeleri ve birçok birinci dereceden hukuk mahkemesinde jüri bulunduğunu belirtmek doğru olacaktır.

Doçentlik sonuçlarının açıklanması süreciyle ilgili olarak adayların jüri kanaatlerinin açıklanmasını yaklaşık 4 ay sürebileceği bilgisi verilmiştir. Bu nedenle en erken üçüncü başvuru döneminde yeniden başvurma hakkına sahip olabilirsiniz.

Doçentlik sınav jürisinin kaç kişiden oluştuğu ise, her bir aday için değerlendirme yapmak üzere beş asıl ve iki yedek üyeden oluşan jüri kurulduğunu belirtmektedir.

Doçent olmak için gerekli makale sayısıyla ilgili bilgi verildiğinde, doçentlik bilim alanı ile ilgili en az sekiz adet makale yayınlamış olmanız gerektiği ve bunların belirli kriterlere uygun olması gerektiği ifade edilmiştir.

Doçent olmak için gereken puanlar hakkında yapılan açıklamada ise, adayın doçentlik sonrasındaki yayınlarından en az 60 puan alması ve akademik puanlama sistemindeki tüm maddelerden 100 puanı tamamlamış olması gerektiği belirtilmiştir.

Doçentlik başvurularının ne kadar sürede açıklandığı sorusuna yönelik bir bilgi paylaşılmıştır. Belirli bir dönemde yapılan başvuruların açıklanma süresi hakkında bilgi içeren açıklamalar mevcuttur.

Son olarak, doçentlik sonucunun nasıl öğrenileceği ve doçentlik sınavında artık sözlü sınav olup olmadığıyla ilgili detaylar paylaşılmıştır. Doçentlik sonuçlarını TC Kimlik Numarası ve e-Devlet şifresi ile doğrudan sistemden öğrenebileceğiniz belirtilmiştir. Sözlü sınavın doçentliğe atanma sürecinde artık aranmadığına dair bilgiler de paylaşılmıştır.
 
Geri
Üst