AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Docentlik juri degerlendirme sureci ne kadar surer?

Editör

Yeni Üye

Doçentlik jüri değerlendirme süreci ne kadar sürer?​

Jüri üyesi raporunu süresi içinde Doçentlik Bilgi Sistemine yükler. 3.4 Jüri üyelerine, değerlendirme raporunu hazırlamak üzere her aday için azami bir ay süre verilir. Doçentlik Komisyonu, gerekli hallerde bir aya kadar ek süre verebilir.

Jüri sistemi nasıl?​

Jüri Sistemi, Anglo-Sakson Hukuk Sisteminde uygulanmakta olan, adaletin gerçekleştirilmesinde yurttaşların doğrudan katılmasını ve oy kullanmasını sağlayan yargılama biçimidir. Kavramın kökeni Jury kelimesidir ve “yeminli” anlamına gelmektedir. Jürinin amacı, halkın düşüncesini yargıya yansıtmaktır.

Doçentlik süreci nasıl işliyor?​

Doçentlik süreci nasıl işliyor?
Doçent adayları ve jüri üyeleri doçentlik süreçlerinde gereken tüm bilgilere Doçentlik Bilgi Sistemi üzerinden erişebilecek, ayrıca süreçte oluşan jüri üyelikleri, jüri bilgisi, değerlendirmeye esas alınan raporlar, başvuru sonucu vb. bilgilendirmeler de E-Posta/SMS yolu ile elektronik ortamda yapılacaktır.

Doçentlik ne kadar sürer?​

Doçentlik ne kadar sürer?
Başvuru şartları yüksek lisans ile aynıdır. Bu eğitim en az 4 yıl sürmektedir.

Doçentlik eser inceleme ne kadar sürer?​

Bu raporlar, dosya sayısı itibarıyla azami birer aylık sürelerde hazırlanarak gönderilir. Gerekli hallerde jüri üyesine Doçentlik Komisyonu tarafından toplam bir aya kadar ek süre verilebilir.

Doçentlik unvanı ne zaman kullanılır?​

Cevap: Bilimsel/sanatsal yayın ve akademik çalışmalarının değerlendirilmesi sonucunda başarılı olan adaya, Üniversitelerarası Kurul Yönetim Kurulu kararı ile karar tarihinden itibaren ilgili bilim/sanat alanında “Doçentlik Unvanı” verilir ve “Doçentlik Belgesi” düzenlenir.

Doçentlik jüri üyeliği ücreti ne kadar 2021?​

Doçentlik jüri üyeliği ücreti ne kadar 2021?
Doçentlik sınavındaki juri üyesi (her bir juri üyeliği için) 322 lira brüt ücret alacaktır. Yılda en fazla 6 adet alınabilmektedir. Yardımcı doçent, doçent ve profesör atama jürilerinde görev alan öğretim üyeleri ise (her bir juri üyeliği için) 212 lira brüt ücret alacaktır.

Doçentlik jüri üyeliği ücreti ne kadar?​

Doçentlik jüri üyeliği ücreti ne kadar?

Doçentlik jüri üyeliği ücreti ne kadar olduğunuza dair bir bilgi vermek istiyorsanız, 2021 yılı itibarıyla Doçentlik sınavındaki juri üyesi (her bir juri üyeliği için) 322 lira brüt ücret alacaktır. Ancak, yardımcı doçent, doçent ve profesör atama jürilerinde görev alan öğretim üyeleri ise (her bir juri üyeliği için) 212 lira brüt ücret alacaktır. Bu ücretlendirme 2021 yılına özgü olup, güncel değişiklikler olabileceği için ilgili kaynaklardan doğrulama yapmanız önemlidir.

Geri