- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Doçentler ne kadar kazanıyor?
Memur olarak da sayılan Doçent vatandaşlarımız 2022 yılı itibariyle maaşları yüzde 30,5 olarak güncellenecek. Buna göre 2021’de 1. kademe bir doçentlerin aldığı 8674 TL, ocak ayı 2022 yılında 11319 TL’ye çıkarılacak.Akademisyenler kaç saat çalışıyor?
Yükseköğretim Kanunu’na (Madde 22) göre öğretim üyeleri; öğretim, araştırma, yayın ve yönetim tarafından verilecek diğer görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler. Öğretim üyelerinin maaş karşılığı olarak okutmakla yükümlü oldukları haftalık ders yükü 10 saat, öğretim görevlilerinin ise 12 saattir.
Kıdemli profesör kaç yılda olur?
Profesör olmak için ise 5 sene bekleme şartı vardır. Beş sene sonunda bir üniversiteye bağlı olmak gerekmektedir ve bu sefer YÖK ün değil üniversitenin belirlediği profesör olma kriterlerini yerine getirmek yeterli olacaktır.
Yardımcı doçentler ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde MaaşlarÖğretim Görevlisi en fazla kaç saat derse girer?
Madde 1- Maaş karşılığı haftalık ders yükü, öğretim üyeleri için 10 saat, öğretim görevlileri ve okutmanlar için 12 saattir.
Yardımcı Doçentlik kaç yıl sürer?
Yardımcı doçentlik kadrosu 3 yıllık sözleşme sürelerinde atanmayı düzenlemişken, yasa teklifi ile “doktor öğretim görevlisi” kadrosunda bu süre 4 yıla çıkarılmak isteniyor. Bununla birlikte yabancı dil koşulunda asgari 55 puanı belirleniyor ve bu puanın üzerine çıkma yetkisini üniversitelere devrediyor.
ÜNİVERSİTELER YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN 2022? MEB’e bağlı okullar 21 Ocak- 4 Şubat tarihleri arasında yarıyıl tatili yapacak. Üniversitelerde ise durum farklı. Üniversite öğrencileri güz dönemi finallerinin ardından yarıyıl tatiline girecek.
Üniversite dönem tatili kaç gün?
1. dönem ara tatili 15 Kasım tarihinde başlayacak ve 19 Kasım’da sona erecek. Yarıyıl tatili 24 Ocak tarihinde başlayacak ve 4 Şubat’a kadar devam edecek. 2. dönem ara tatili 11-15 Nisan tarihleri aralığında olacak. Karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak.
Akademisyen iş yeri açabilir mi?
Öğretim görevlileri 2547 sayılı Kanunun 31’inci, okutmanlar ise 32’inci maddesinde düzenlenmiştir. Kanunda yer verilen düzenlemelerde dışarda kazanç getirici faaliyetlerde bulunmayla ilgili olarak başkaca birhükme yer verilmemiştir.