Doçentler kaç yıllığına atanır?
Atama, rektör tarafından yapılır. Yardımcı doçentler bir üniversitede her seferinde ikişer veya üçer yıllık süreler için en çok 12 yıla kadar atanabilirler. Her atama süresi sonunda görev kendiliğinden sona erer.Profesör ataması nasıl yapılır?
MADDE 12 – (1) Profesör kadrolarına atanabilmek için doçentlik unvanını aldıktan sonra en az beş yıl açık bulunan profesörlük kadrosu ile ilgili bilim alanında çalışmış olmak, kendi bilim alanında uluslararası düzeyde orijinal eserler vermiş olmak ve uygulama alanı bulunan dallarda uygulamaya yönelik çalışmalarda …Profesörlük jürisi kaç kişiden oluşur?
Profesörlük jürisi kaç kişiden oluşur?Ayni bilim dalında yeter sayıda üye bulunmadığı veya adayın bilim dalı veya uzmanlık ve araştırma konularının özelliği zorunlu kıldığı taktirde, yakin bilim dallarında jüri üyesi seçimi yapılabilir. Jüriler beş kişiden oluşur ve dört yedek üyesi bulunur.
2547 sayılı yasanın 44 maddesi nedir?
2547 sayılı yasanın 44 maddesi nedir?1) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 44 üncü maddesinde, azami süreler sonunda mezun olamayan son sınıf öğrencilerine başarısız oldukları bütün dersler için 2 ek sınav hakkı verileceği belirtilmektedir.
Rektör kaç yılda bir atanır?
Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü tüzel kişiliğini temsil eden rektörlerin görev süresi dört yıldır. Süresi sona erenler iki dönemden fazla rektörlük yapmamış olmak kaydıyla yeniden rektör olarak seçilip atanabilirler. Rektör adayı seçimleri gizli oyla yapılır.Dr Öğretim Üyesi kaç sene sonra doçent olur?
Yüksek lisansı ile doktorasını peş peşe yapıp uzatma sürelerini kullanmayan biri, yaklaşık 6 yıl sonra doçent olabilir fakat bunun için de kadroların takibi şart. Doktora çalışması bitiminde yardımcı doçent ilanlarına başvurmak şart, bu ilanlar da yine üniversite sayfalarında yayınlanıyor.Profesörlük başvurusu nasıl yapılır?
Profesörlük başvurusu nasıl yapılır?- PROFESÖR KADROSU BAŞVURUSU.
- Başvuru Dosyasında İstenen Belgeler.
- 1- Başvuru Dilekçesi.
- 2- İki adet vesikalık fotoğraf,
- 3- Nüfus cüzdanı fotokopisi,
- 4- Özgeçmiş,
- 5- Form 1,
- 6- Yayın listesi ( Doçentlik öncesi-sonrası ayrı olacak şekilde ) ( Başlıca araştırma eserinin (Doçentlik sonrası) belirtilmesi gerekmektedir ),
Doçentlikten profesörlüğe geçiş nasıl olur?
Doçentlikten profesörlüğe geçiş nasıl olur?Profesör kadrolarına atanabilmek için doçentlik unvanını aldıktan sonra en az 5 yıl, açık bulunan profesörlük kadrosu ile ilgili bir bilim alanında çalışmış olmak, kendi bilim alanında uluslararası düzeyde orijinal eserler vermiş olmak ve uygulama alanı bulunan dallarda uygulamaya yönelik çalışmalarda bulunmuş olmak …
Profesörlük başlıca araştırma eseri nedir?
8. BaĢlıca AraĢtırma Eseri: Doçent ve profesör kadrosuna başvuran adayın başlıca yazar olduğu ve ilgili bilim/ sanat alanında hazırladığı özgün makale ya da bilimsel kitap, sanat alanlarında ise yayına eşdeğer sanatsal eser ya da sanatsal etkinliklerden biridir.2547 sayılı yasanın 44 maddesine göre fakültedeki azami öğrenim süresini aştınız ne demek?
2547 sayılı Yasanın 44. maddesine göre Fakültedeki azami öğrenim süresini aştınız. Kaydınızı yeniletmek koşuluyla süresiz olarak öğretime devam (sınavlara girme) hakkınız bulunmaktadır. Öğrencilik haklarıyla ilgili bilgi, Öğrenci Kılavuzunda yer almaktadır.Rektör ataması nasıl oluyor?
Rektör ataması nasıl oluyor?Türk yükseköğretim sistemini düzenleyen Yükseköğretim Kanununa göre devlet üniversitelerinde ve vakıf üniversitelerinde rektör, cumhurbaşkanı tarafından atanır. Vakıf üniversitelerinde ise rektör, mütevelli heyetinin teklifi üzerine cumhurbaşkanınca atanır.
Doçent olmak ne kadar sürer?
Doçent olmak ne kadar sürer?Başvuru şartları yüksek lisans ile aynıdır. Bu eğitim en az 4 yıl sürmektedir.