Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Docent olmak icin kac puan gerekir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.449
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Doçent olmak için kaç puan gerekir?​

Adayın, doçentlik sonrasındaki yayınlarından en az 60 puan alması koşuluyla akademik puanlama sistemindeki tüm maddelerden 100 puanı tamamlamış olması gerekir. Bunlara ek olarak, en az 1 yüksek lisans veya doktora tezi yönetmiş olması gereklidir.

Doçentlik Kitap Bölümü kaç puan?​

b. Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış kitap editörlüğü (10 puan), c. Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış kitap bölüm yazarlığı (10 puan), Page 3 TORAKS BÜLTENİ “Hayat Nefesle Başlar” 52 ■ Toraks Bülteni d. Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış kitap (10 puan).

Akademik teşvik ödeneğini kimler alır?​

Akademik teşvik ödeneğini kimler alır?
MADDE 8- (1) Akademik teşvik ödemesi, en yüksek Devlet memuru brüt aylık tutarının; profesör kadrosunda bulunanlar için 0’üne, doçent kadrosunda bulunanlar için ’ına, doktor öğretim üyesi kadrosunda bulunanlar için ’ine, araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi kadrolarında bulunanlar için p’ine, akademik …

Teşvikte Atıf kaç puan?​

Teşvikte Atıf kaç puan?
(3) Akademik teşvik ödeneğinin ödenebilmesi için akademik teşvik puanının en az otuz olması gerekir.

Doçent olmak için ne yapmak gerekir?​

Doçent olmak için önce yüksek lisans eğitimi alınması gerekir. Sonra doktora yapılır ve bu kişiler ilk olarak doçent adını almaktadır. Bu unvan için ise tez yazmak ve kurula sunmak gerekmektedir. Kurul uygun gördüğü zaman da doçent unvanını kişi almış olur.

Doçentlik için kaç puan gerekir 2021?​

Ayrıca; başvurulan doçentlik bilim alanı ile ilgili çalışmalara verilen birim puanlar esas alınarak, adayın en az 100 puan karşılığı bilimsel etkinlikte bulunmuş olması ve en az 90 puan karşılığı çalışmanın doktora Page 5 2021 Eylül Dönemi Doçentlik Başvuru Kılavuzu – 2 unvanının alınmasından sonra gerçekleştirilmiş …

Doçentlik için Doi yeterli mi?​

Doçentlik için Doi yeterli mi?
36. Soru: Makale için DOI numarası almış olmak yeterli mi? Cevap: Hayır. Yayımlanmış Makale için DOI numarası almış olmak yeterli olmayıp, makale başvuru tarihi itibari ile matbu veya elektronik olarak basılmış (cilt, sayı ve sayfa numarası alınmış) olmalıdır.

Akademik teşvik için kaç puan?​

Akademik teşvik için kaç puan?
memura brüt aylığına akademik kadro unvanlarına göre belirlenmiş olan oranın uygulanması suretiyle hesaplanır. ➢ Akademik teşvik puanının en az 30 olması gerekir. faaliyet puanı) ise yüz puanı geçemez. her ne ad altında olursa olsun yapılan benzeri ödemelerin hesabında dikkate alınmaz.

Akademik teşvikte Doi yeterli mi?​

Cevap: Yayınızın doi numarası alması yeterli değildir. Basılmış olması gerekmektedir.

Doçent ne kadar maaş alıyor?​

Memur olarak da sayılan Doçent vatandaşlarımız 2022 yılı itibariyle maaşları yüzde 30,5 olarak güncellenecek. Buna göre 2021’de 1. kademe bir doçentlerin aldığı 8674 TL, ocak ayı 2022 yılında 11319 TL’ye çıkarılacak.

Doçentlik için yabancı dil puanı kaç olmalı?​

Doçentlik için yabancı dil puanı kaç olmalı?
Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen merkezî bir yabancı dil sınavından en az elli beş puan veya uluslararası geçerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen bir yabancı dil sınavından buna denk bir puan almış olmak; doçentlik bilim alanının belli bir yabancı dille ilgili olması hâlinde ise bu sınavı …
 
Doçent olmak için gereken koşullar ve puanlar hakkında soruların cevaplarını detaylı bir şekilde açıklayayım:

1. **Doçentlik İçin Gerekli Koşullar**:
- Doçentlik için en temel koşul, akademik puanlama sisteminde en az 100 puanı tamamlamış olmak ve ayrıca doçentlik sonrasındaki yayınlardan en az 60 puan almak gerekmektedir.
- Adayın en az 1 yüksek lisans veya doktora tezi yönetmiş olması gereklidir.

2. **Doçentlik Kitap Bölümü Puanları**:
- Doçentlik için kitap bölümünde yer almak, tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış kitap editörlüğü, kitap bölüm yazarlığı ya da ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış kitap gibi unsurlar değerlendirilir.
- Kitap bölümü editörlüğü veya yazarlığı için 10 puan, ulusal yayınevlerinde yayımlanmış kitap için de 10 puan verilmektedir.

3. **Akademik Teşvik Ödeneği**:
- Akademik teşvik ödeneği, akademik unvanlara göre belirlenen oranlar çerçevesinde hesaplanmaktadır.
- Teşvik için gerekli puanın en az 30 olması gerekmektedir.

4. **Doçentlik Maaşı**:
- Doçent unvanına sahip olanlar memur olarak kabul edilirler ve maaşları, 2022 yılı itibariyle güncellenecek olup, 2021'de 1. kademe bir doçentin alabileceği maaş 8674 TL iken 2022 yılında 11319 TL olarak güncellenecektir.

5. **Yabancı Dil Puanı**:
- Doçentlik için yabancı dil puanı Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen merkezî bir yabancı dil sınavından en az 55 puan veya uluslararası geçerliliği kabul edilen bir yabancı dil sınavından buna denk bir puan alınması gerekmektedir.

Doçentlik için gerekli puanlar ve koşullar sürekli güncellenebileceğinden, en güncel bilgileri ilgili kurum veya kuruluşlardan doğrulamanız önemlidir.
 
Geri
Üst