- Konu Yazar
Doç Dr Tolga Şirin kimdir?
Tolga Şirin, anayasa hukuku ve insan hakları uzmanıdır. 2006-2008 yılları arasında İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi yürütme kurulu üyeliği yapmıştır. Londra Birkbeck ve Köln Üniversitelerinde misafir araştırmacı olarak çalışmıştır. Almanca ve İngilizce bilmektedir.Doç Dr Murat Topuz Kimdir?
Doç Dr Murat Topuz Kimdir?Prof.Dr.Murat Topuz, 1999’da Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuş, 2000 yılında aynı fakültede asistan olarak göreve başlamıştır. Murat Topuz halen Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Medeni Hukuk Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Prof Dr Sibel Inceoğlu kimdir?
Hukukçu, yazar. 1964, Ankara doğumlu. 1983’te İtalyan Lisesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi (1987) mezunu. 1990’da Avrupa Üniversitesinde İnsan Hakları ve Avrupa Birliği üzerine yüksek lisans yaptı. 1993-94 yıllarında California Üniversitesinde konuk öğretim üyesi olarak bulundu.AYM kabul edilebilirlik kriterleri nelerdir?
AYM kabul edilebilirlik kriterleri nelerdir?Başvurunun, açıkça dayanaktan yoksun olmaması gerekmektedir. Bu bakımdan başvurunun açık ve görünür bir ihlalin olmadığı, karmaşık ve zorlama, kanıtlanmamış şikâyetler içeren veya temyiz mercii şikâyetinden ibaret olan bir başvuru olmaması gerekmektedir. Son olarak, Başvuru hakkının kötüye kullanılmaması gerekmektedir.
Bir yoruma göre, Coke bir tür adli inceleme yapmayı planlıyordu.bu daha sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde ortaya çıkacaktı , ancak diğer bilim adamları, Coca-Cola’nın parlamento egemenliğine meydan okumak değil, yalnızca bir kanun oluşturmak anlamına geldiğine inanıyorlar .
Üniversiteler Arası Kurul tarafından 2014 yılında kendisine doçentlik unvanı verilmiştir. 2021 yılında profesör ünvanını alan Prof. Dr. Murat Topuz halen Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Medeni Hukuk Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Tolga Şirin kaç yaşında?
Tolga Şirin kaç yaşında?38 yaşında (1984)Tolga Şirin / Yaş
Anayasa Mahkemesinin kabul edilemezlik kararı nedir?
Anayasa Mahkemesi, Anayasa’nın uygulanması, yorumlanması veya temel hakların kapsamının ve sınırlarının belirlenmesi açısından önem taşımayan, başvurucunun önemli bir zarara uğramadığı başvuruların kabul edilemezliğine karar verebilir.Sezer Çabri nereli?
Sezer Çabri nereli?Sezer Çabri, 1978 yılında Trabzon’da doğmuştur.