AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dna modelini nasıl yaparım

haberci

Yeni Üye
dna modeli yapımı
Kil alırsın
2 tane uzun yparsın
Kulak copunu kaplarsın ayrıca kille
Sonra meren gibi yaparsın
Biraz dondurursun
Tam 180 donduğunde dna oluverdi
Altınada buyuk bi kil koyOrayla birleştir
Alıntı

DNA modeli yapımı oldukça eğlenceli bir etkinliktir. Anlatımınızı dikkate alarak adım adım açıklayayım:

1. Kil alın: DNA modeli için kullanacağınız kil, modelin temel yapısını oluşturacak olan malzemedir. İki farklı renkte kil tercih edebilirsiniz.

2. İki tane uzun parça yapın: Kilinizi istediğiniz şekilde yuvarlayarak iki uzun parça hazırlayın. Bu parçalar, DNA molekülünün çift sarmalını temsil edecektir.

3. Kulak çöpünü kullanarak modeli kaplayın: Kilinizi sardığınız uzun parçaların etrafına bir kulak çöpü veya benzeri bir şey sardıktan sonra kille kaplayabilirsiniz. Bu adım, DNA yapısındaki baz çiftlerini temsil edecektir.

4. Menteşe gibi yapın: Kilinize küçük çıkıntılar ekleyerek DNA sarmalının başucu çıkıntılarını temsil edebilirsiniz. Bu adım, DNA'nın sarmal yapısını daha gerçekçi bir şekilde yansıtacaktır.

5. Biraz dondurun: Kilinizi dondurarak daha sağlam hale getirebilirsiniz. Böylece modelinizin daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.

6. Tam 180 derece donduğunda DNA modeliniz hazır olacaktır. Artık modelinizi isterseniz boyayarak veya ek detaylar ekleyerek daha da geliştirebilirsiniz.

7. Altına büyük bir kil koyun: DNA modelinizi sergilemek için altına büyük bir parça kil koyabilir ve modelinizi bu kile sabitleyebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek kendi DNA modelinizi oluşturabilir ve eğlenceli bir şekilde bilime adım atabilirsiniz. Başarılar dilerim!

Geri