AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

DNA da protein var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

DNA da protein var mı?​

DNA protein yapılı değildir. Kromatin iplikte histon proteinleri vardır. DNA, nükleotit olarak adlandırılan basit birimlerden oluşan iki uzun polimerden oluşur.

DNA histon proteinleri nedir?​

Histonlar, ökaryotik hücrelerin kromatin yapılarında yer almaktadır. Prokaryotlarda histonlara rastlanmaz. Histonların moleküler ağırlığı 11.000 ve 21.000 dalton arasında değişmektedir. Histonlar bazik amino asitler olan arjinin ve lizin bakımından oldukça zengin proteinlerdir.
Prokaryotta histon var mı?
Prokaryotların bazılarında da histon-benzeri proteinler bulunur.
DNA ve histon proteinlerinden oluşan yapıya ne ad verilir?
Kromatin, az miktarda RNA ile birlikte yaklaşık eşit ağırlıkta protein (histon proteinler, histon olmayan proteinler ve HMG proteinler) ve DNA içeren iplikçiklerden oluşur.

DNA da kaç protein var?​

kromozomal DNA’lar Histon adı verilen 5 farklı protein seti ile ilişkidedir. histon molekülüne sarılı olarak bulunur.

DNA protein sentezinde görev alır mı?​

Protein sentezinde görev alan 7 farklı organeller bulunmaktadır. Bunlar; DNA, mesajcı RNA, taşıyıcı RNA, amino asitler, enzimler, ATP ve ribozomdur.
DNA’nın yapısı ve özellikleri nelerdir?
DNA’nın iki zinciri nükleotid adlı monomerlerden oluştuğu için polinükleotid olarak bilinir. Her nükleotid deoksiriboz şekeri, fosfat grubu ve azot içeren nükleobazlardan oluşur: adenin (A), guanin (G), sitozin (C) ve timin (T). Nükleotidler yapılarındaki şeker ve fosfatla birbirlerine kovalent bağlarla bağlanırlar.
Kor histon nedir?
Histonlar, çoğunlukla ökaryotik hücrelerde bulunan, küçük molekül ağırlıklı, bazik proteinlerdir. Lizin ve arginin içeriklerine göre, H1 (H5 de denir), H2A, H2B, H3, H4 ve arkeal histonlar olmak üzere 6 tiptir.
*Arkeler, prokaryot, tek hücreli canlılardır. * Hücre duvarı bakterilerden farklı olarak pseudopeptidoglikan yapıdadır. *Bazılarının kalıtım materyallerinin yapısında histon proteinleri bulunur. *Bazı arkelerde, plazmit bulunabilir.
 
Geri
Üst