- Konu Yazar
DJ ne yapıyor?
Disk jockey ne demek diyorsanız, DJ dinleyiciler için müzik seçimi yapan ve parçalar arası geçişi sağlayarak müzik akışını yöneten kişidir. DJ kimdir sorusunun bir başka yanıtı, çalacağı parçaları seçerken hedef kitlesini dikkate alan ve buna göre çalma listesi oluşturan kişidir.En iyi DJ nasıl olunur?
En iyi DJ nasıl olunur?İşte, DJ olmak isteyenlere tavsiyeler:
- Müzik Gündemi Takip Edin, Farklı Tarzlarda Müzikler Dinleyin.
- Nerede Sahne Almak, Nasıl İlerlemek İstediğinize Karar Verin.
- 3. Diğer DJ’leri Gözlemleyin.
- Eğitim Alın.
- Bol Bol Pratik Yapın.
- Çalışmalarınızı Dinleyicilerle Paylaşın.
- 7. Kendinize Güvenin, Pes Etmeyin.
DJ sahnede ne yapar?
DJ sahnede ne yapar?DJ olarak da bilinen ‘Disk Jokeyler’, dinleyiciler için müzik seçimi yapan, parçalar arası geçişi sağlayarak müzik akışını yöneten ve şarkıların isimlerini tanıtan kişidir.
DJ ne kadar para alır?
Dj (Disk Jokey) maaşları çalışılan ortama göre değişkenlik göstermektedir. Türkiye de ortalama bir fiyat vermek gerekirse 4 bin tl ile 5 bin tl arasında maaş alınabilmektedir. Tabi bu ortalama fiyattır. Bu fiyattan daha düşük ya da çok daha fazla ücret veren yerlerde vardır.Ünlü DJ’ler hangi programı kullanıyor?
Ünlü DJ’ler hangi programı kullanıyor?2020 için en iyi DJ programları
- Native Instruments Traktor Pro 3.
- Serato DJ Pro.
- Pioneer rekordbox DJ.
- Atomix Productions VirtualDJ.
- Ableton Live 10.
Producer nasıl olunur?
Producer nasıl olunur?Prodüktör Nasıl Olunur? Prodüktör olmak için belli bir eğitim almak gerekir. Bu bölümde çalışmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olmak gerekir. Bu bölümden mezun olan kişiler televizyon, müzik ve tiyatro sektöründe prodüktör olarak çalışılabilir.
DJ olmak isteyen kişilerin herhangi bir okula gitmesine gerek yoktur. DJ olmak için hazırlanan bir bölüm olmadığından, farklı şekillerde eğitimler alınabilir. Bazı kurumlar DJ’lik üzerine farklı çalışmalar yaparak kişilere özel eğitimler verebiliyor. Kişiler bu kurumlara başvurarak kolayca eğitim alabiliyor.