AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dizustu bilgisayar mi yoksa masaustu bilgisayar mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dizüstü bilgisayar mı yoksa masaüstü bilgisayar mı?​

Masaüstü bilgisayar büyüktür, ağırdır. Aynı zamanda kuruluma ve geniş alana ihtiyaç duyar. Laptop ise kolayca taşınabilir ve dizinizin üstünden daha büyük bir alana ihtiyaç duymaz. Eğer bilgisayarınızı taşımanız gerekeceğini düşünüyorsanız, masaüstü satın almak hiçbir işinize yaramaz.

Windows 11 ne zaman betadan çıkacak?​

Microsoft’un Windows Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Aaron Woodman, Windows 11 işletim sisteminin 5 Ekim 2021’de kullanıma sunulacağını duyurdu.
Bilgisayar çok yavaş ne yapmalıyım?
Bilgisayarım yavaşladı diyorsanız yapmanız gerekenler:
- Bilgisayarınızı uyku moduna almayın, kapatın.
- Görev Yöneticisi’ne danışın.
- Arka planda çalışan programları kapatın.
- Başlangıç programlarını azaltın.
- Antivirüs programlarını durdurun.
- İnternet tarayıcınızı kontrol edin.
- Otomatik senkronizasyonu durdurun.

Oyun bilgisayarı mı normal bilgisayar mı?​

Normal bir dizüstü bilgisayar ile oyuncu dizüstü bilgisayarı arasında soğutma farkı vardır. Oyuncu bilgisayarlarında soğutma sistemi daha güçlüdür (hatta sıvı soğutmaya sahip olan gaming laptoplar bile vardır). Normal bir laptop 2 GB RAM’le de çalışır, en azından kullanılabilir. Ama oyuncu laptopunda 2 GB RAM olamaz.

Windows 10 güncellemesi ile dünya çapında büyük ses getirdi.?​

Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile dünya çapında büyük ses getirdi. Kısa süre içerisinde 100 milyonun üzerinde PC’ye yüklenen Windows 10, yeniliklerinin yanında bir takım sorunları da beraberinde getirmişti.
Ne Oldu Windows 10’a yükseltim?
Biz de 8 yaşındaki bir bilgisayarı alıp hem donanımını güçlendirdik hem de Windows 10 kurduk. Bakalım sonuç ne oldu? ooo upgrade alırım bi dal. Lisans olayını merak edenler için söylüyorum, laptopu windows 10’a yükseltip etkinleştirdim, yeni disk taktım, temiz windows 10 kurdum, yeni diskteki windows 10 direk etkin halde kuruldu.

Ne Oldu Windows 10’un performansı?​

Windows 10 denemelerimizde merak ettiğimiz bir konu da eski sistemlerdeki performansı idi. Biz de 8 yaşındaki bir bilgisayarı alıp hem donanımını güçlendirdik hem de Windows 10 kurduk. Bakalım sonuç ne oldu?

Neredeyse Win 10’un tanıyıp kurduğu sürücüleri kontrol ediyorum?​

Win10’un tanıyıp kurduğu sürücüleri de kontrol etmekte fayda var. Genelde 2006 yılına ait eski microsoft imzalı varsayılan sürücüleri kuruyor ve güncellemeleri bulmuyor. Bende öyle biliyorum, hatta MS sürücüleri donanımları minimum seviyede kullanacak şekilde hazırlanan sürücüler diye duymuştum.

Oyun oynamak için laptop mu masaüstü mü?
Dizüstü bilgisayarların giderek daha güçlü hâle gelmesine rağmen; oyun oynama, video düzenleme, animasyon yapımı ve benzeri, grafik gücü gerektiren uygulamalar için dizüstü bilgisayar hâlâ en iyi seçenek gibi görünüyor. Ancak taşınabilirlik sizin için öncelikse, o hâlde tercihiniz dizüstü bilgisayarlar olmalı.

Laptop mu daha ucuz masaüstü mü?​

Bir masaüstü bilgisayar ve bir dizüstü bilgisayar aynı özelliklere sahipse, genel kural, dizüstü bilgisayarın daha pahalı olacağıdır. Üst düzey dizüstü bilgisayarlar genellikle masaüstü bilgisayarlardan daha yüksek fiyatlara sahiptir ve ayrıca yukarıda listelenen tüm sınırlamalara da sahiptirler.

Bir masaüstü bilgisayarın ömrü ne kadardır?​

Kimi ürünler uzun yıllar dayanıklı kalsa da kimi ürünler yılını doldurmadan görevini tamamlıyor. Elbette ürün ömürleri, ürünün kalitesine ve kullanım şekline göre değişiklik gösterse de ortalama olarak 7 yıl gibi bir süreyi yeterli olarak kabul ediyoruz.
Neden masaüstü bilgisayar?
Boyutları büyük ve ağır olması sebebiyle çevresel faktörlerden daha az zarar görürler. Diğer kişisel bilgisayarlara göre yüksek güç harcarlar ve daha az maliyete sahiptirler. Ayrıca performans olarak öndedirler ancak yavaş yavaş Dizüstü bilgisayarlar performansta da öne geçmeye başlamıştır lakin ısınma sorunu vardır.

Masa Üstü bilgisayar nasıl toplanır?​

PC NASIL TOPLANIR?
- Adım 0: Hazırlık.
- Adım 1: CPU’nun yerleştirilmesi.
- Adım 2: Bellek modüllerinin (DIMM) yuvalarına takılması
- Adım 3: M.2 depolama cihazların takılması
- Adım 4: CPU Soğutucuyu takın.
- Adım 5: Anakartı kasaya takın.
- Adım 6: Depolama sürücünüzü takın.
- Adım 7: Ekran Kartını takın.

Taşınabilir bilgisayarlar nelerdir?​

Dizüstü bilgisayar ya da laptop, taşınabilir türden, genellikle ekran ve klavye olmak üzere iki parçadan oluşan kişisel bilgisayarlardır. Bir dizüstü bilgisayar bir masaüstü bilgisayarın klavye, fare ve ekran gibi bileşenlerini tek bir parçada toplar.
Oyun Bilgisayar kaç yıl dayanır?
2-3 yıldan sonra oyun performansı azalmaya başlar ama normal şekilde 6-7 yıl kullanırsın. Masaüstü alırsan 5-6 yıl performans kaybetmeden kullanırsın.

Işlemci ömrü ne kadar olur?​

Normalde herhangi bir kişi için 5 ila 40 yıl sürer. 100’lük bir anakarttaki tek bir arıza 5 yıla daha yakın olabilir ancak onlarca yıl boyunca bir arıza göremeyebilirsiniz. Bir işlemcinin yeterince soğutulmaları ve maksimum voltajlarının üzerinde çalışmamaları koşuluyla en az 10 yıl sorunsuz bir şekilde dayanabilirler.

Masaüstü bilgisayar özellikleri neler olmalıdır?​

Üstün Özelliklere Sahip Bir İş Bilgisayarı Bu tür zorlayıcı programların ve açılan onlarca sekmenin hakkından gelebilecek bir bilgisayarın minimum özellikleri şu şekilde: İşlemci: Core i7 ve üstü RAM: 16 GB ve üstü Depolama: 250GB SSD ve üstü
Bilgisayar toplarken ne lazım?
İdeal bir bilgisayar için 6 parça gerekir.

Geri