AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dizustu bilgisayar cok isinirsa ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dizüstü bilgisayar çok ısınırsa ne olur?​

Cambridge Üniversitesi’nde çalışan uzmanlar, aşırı ısınan laptop’larla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre kısa sürede şarj olan laptop’larda aşırı ısınma görülebilirken, aşırı ısınma ise beraberinde patlama riskini getirebiliyor.

Laptop isinmasi normal mi?​

Bu normaldir. Normal çalışma koşulları altında, bilgisayarınızın ürettiği ısı endişelenmenizi gerektiren bir durum olmamalıdır. Aslında, ısı çıkışı bilgisayarınızın güvenli ve verimli çalıştığının bir göstergesidir. Bilgisayar ısıyı dağıtamazsa, bu durum aşırı ısınmasına neden olabilir ve sorun oluşturabilir.
PC cok ısınırsa ne olur?
Bilgisayarınızın normalden fazla ısınması, onun kendi kendine kapanmasına, daha kötüsü veri kaybetmenize ve donanımlarınızın hasar görmesine yol açabilir. Doğru soğutma yöntemlerini kullanarak PC’nizin performansını ve donanımlarının ömrünü uzatabilirsiniz.
Laptop ısınınca yavaşlar mı?
Dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar aşırı ısınmaya karşı savunmasızdır. Bilgisayarda anakart, yoğun uygulamalara talimat vererek daha yavaş çalışmasını sağlar. Üstelik bazı modeller sıcaklığa bağlı olarak bilgisayarın direk kapanmasına dahi neden olabilir.

Her laptop ısınır mı?​

Aslında her dizüstü bilgisayar ısınır. Ancak bu durum bilgisayarın aşırı ısındığı anlamına gelmez. Genellikle bir bilgisayar aşırı ısınıyorsa odaklanmamız gereken ilk yer fanlardır. Fanlar, sistem boşta olsa bile maksimum hızda aralıksız olarak çalışıyorsa bu durum, aşırı ısınmanın bir belirtisi olabilir.

PC neden cok Isiniyor?​

Bunun cevabı bilgisayarın elektrikle çalışmasıdır. Bilgisayardaki kablolardan geçen elektrik akımı karşılaştığı direncin büyüklüğüne oranla ısı açığa çıkar. Bu durum elektrikli sobalarda ütülerle doğru orantılıdır ancak onlarda ısınma oranı yani direnç daha yüksektir.

Bu ısınma problemi ise bir süre sonra bilgisayarın performansına da zarar vermeye başlıyor, çünkü fanlara aktarılan ekstra güç yine sonuç olarak işlemci ve ekran kartının enerjisinden çalınıyor.
Bilgisayarım çok ısınıyor ne yapmalıyım?
Havayı tozun üstüne püskürtün ve fanın üzerini bezle temizleyin. Tozun tamamını yok etmekle uğraşmayın, mümkün olduğu kadar temizleyin yeter. Fan hızını artırın: Varsayılan fan hızı, PC’nizi soğutmaya yetmiyor olabilir. SpeedFan gibi programlar, fan hızlarını değiştirmenize izin veriyor.
Laptopun ısınması zarar verir mi?
Aşırı bir şekilde ısınan laptoplar bilgisayarınızın her bir uzvuna zarar verebilir. Bu sorun çözülmedikçe bilgisayarınızın ömrünü kısaltmaktasınızdır. Aşırı ısınma sorununu önlemek laptop bilgisayarlarından daha iyi bir performans almanızı sağlar ve laptopunuzun kullanım ömrünü uzatır.
Dolayısı ile ısınmamaları düşünülemez. Ancak olay aşırı ısınmaya giderse buradaki sorunun temel kaynağını soğutma sistemlerinde ararız. Havalandırma kanallarının, hava tahliyesini engelleyecek düzeyde tozlarla tıkanmış olması, arızalı fan ya da bozulmuş termal macun bu soğutma problemlerin başlarında gelir.
Bilgisayarın ısınması normal mi?
Dizüstü bilgisayar nasıl soğutulur?
Dizüstü bilgisayarınızı soğutmak için yapmanız gereken en önemli işlem fanı ve hava ızgaralarını temizliyor olmaktır. Hava ızgaralarından giren hava yanında tozları da taşıyor. Bu tozlar zaman içinde birikerek bilgisayarın içindeki hava sirkülasyonuna engel oluyor.

Çok ısınan bilgisayar nasıl soğutulur?​

Bunun için bilgisayar temizliğinde kullanılmak üzere üretilmiş basınçlı hava spreylerine sahip olmanız gerekiyor. Bilgisayarınızın işlemcisi ve ısı emicileri arasında termal macunlar kullanılıyor. Bu macunlar dizüstü bilgisayarınızın aşırı ısınmasını engelliyor.
 
Geri
Üst