AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dızmana

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Dızmana Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytin yağı(sıvı yağda olabilir)
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta beyazı
Aldığı kadar un
İçerisine:
Beyaz peynir
Üzeri için :
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 adet yumurta sarısı
Susam

Dızmana Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, süt ,şeker ve mayayı karıştırın.
Sonra zeytin yağını ,yumurta beyazını kat karıştır ve azar azar unu ek et ve tuzunu da koy. Ele yapışmayana kadar un ek et yumuşak bir hamur olacak.
Yoğurulan hamurumuzu mayalanmaya bırak ( ben sabah pişireceğim için aksamdan hamurunu yoğurup sabah yapıyorum )
Mayalanan hamurumuzu yağlanan borcamımıza ceviz büyüklüğünde kesimlere alarak içerisine peynir koy ve yuvarla tepsimize diz.
Aralarında az boşluk olsun ki kabardığında ortalarını doldursun. Ve hazırlanan dizmanalarımızı tepsi mayası gelmesini bekle.
Tepsi mayası gelene kadar üzerine olan sosumuzu hazırlayalım.
Yoğurt, yumurta sarısı ve zeytin yağını katıp güzelce karıştır.
Tepsi mayası gelen hamura hazırladığımız sosumuzu üzerine güzelce gezdir.
Üzerine susam serpip evvelden ısıtılmış 180°derecelik fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim. Tanımı deneyecek olanlara afiyet olsun.
Dızmana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst