Dizel motor neden bogulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
175.615
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Dizel motor neden boğulur?​

Benzin enjektörleri, LPG enjektörleri ve dizel mazot enjektörlerinde tıkanmalar ve arızalar oluşması, araca gerekli olan yakıtın, yanma odalarına yeterince ulaştırılamaması ve buna bağlı olarak arabanın boğulması ve gaz yememesine sebep olacaktır.

Gaz kesmesi neden olur?​

Aracın gaz kesmesinin bazı nedenleri vardır. LPG’de gaz kesikliğinin nedenlerinden biri, aracın ateşleme sisteminde bulunan bujiler ve buji kablolarıdır. Bujiler ve buji kabloları kalitesizse veya eskimişse aracın LPG’de gaz kesmesi karşılaşılabilecek bir durumdur.
Öncelikle turbo ile alakalı sorunlar akla gelmektedir. Katalizör, EGR valfi veya araçtaki filtrelerden biri tıkanmış olabilir. Araçtaki sensörlerden biri bozulmuş, kirlenmiş veya kablosunda temassızlık olabilir.
Araba yokuşta neden gaz yemez?
ARABA YOKUŞTA NEDEN GAZ YEMEZ? Bunun yukarıda anlattığım nedenleri dışında genel nedeni gaz tepkime gecikmesinden kaynaklanır. Yani aracınızın gaz pedalına bastığınızda motora giden sinyalin yeterince hızlı ulaşmamış olması aracın tepkime reaksiyonunu düşürür ve sürücü tabiri ile gaz yemez.
Araba neden boğulur?
Silindirlere aşırı benzin girmesi sonucunda, hava benzin oranının bozulması ve bu sebeple motorun aracın motoru boğulur. Boğulan araç ateşlemez ve çalışmaz hale gelir. Ayrıca boğulma durumunda bujiler de ıslanır. Bu durumda bujilerinin sökülüp kurutulması gerekmektedir.

Dizel araba seyir halindeyken neden tekler?​

Aracınız da olan yakıt filtreleri yani, benzin, gaz ve mazot filtrelerinde tıkanma, işlevini yitirme, çalışmama gibi sebepler var ise teklemeler görülür.

Araba Hızlanmıyor neden?​

Hızlanmayan bir arabanın en yaygın nedeni, zayıf bir hava-yakıt karışımıdır. Kütle hava akışı sensörü motora giren havayı ölçer ve motor kontrol ünitesi (ECU) motora ne kadar yakıt enjekte edilmesi gerektiğini hesaplar.
LPG’de gaz kesikliğinin nedenlerinden biri, aracın ateşleme sisteminde bulunan bujiler ve buji kablolarıdır. Bujiler ve buji kabloları kalitesizse veya eskimişse aracın LPG’de gaz kesmesi karşılaşılabilecek bir durumdur. Bu durumda gaz filtresinin değişmesi gerekmektedir.
Araç rampada neden çekişten düşer?
Araç çekişten düştüyse, bunun birçok sebebi olabilir. Özellikle araçların bakımlarının düzenli yapılmaması kalitesiz yakıt kullanılması ve yağ değişiminin zamanında yapılmaması, aracı çekişten düşürür.Gaz beyninin gaz ayarı düzgün değilse ve hava ayarında sorun varsa, veya karbüratör hava alıyorsa, araç çekişten düşer.
Yokuş çıkarken vites kaçta olmalı?
Aracınızla seyir halindeyseniz ve karşınıza yokuş çıktıysa 1 vites, hatta arabanızın çekiş gücü azsa 2 vites küçültmeniz gerekir. Yokuşta vites küçültmenin mantığı, arabanın çekiş performansını arttırmaktır. Arabanızın çekiş gücü iyiyse rampada vites değiştirmenize gerek kalmayabilir.

Araba gaza Boğulursa ne yapılır?​

Boğulmuş karbüratörlü araç asla gaz pedalı pompalanarak çalıştırılmaz. Araç motoru boğulduysa hiç aceleci davranmayın ve sakinleşin. Bujileri kurutabilecek ekipmanınız var ise güzelce kurutun. Bujileri kurutacak ekipman yok ise bir gün boyunca aracı hiç çalıştırmaya çalışmayın.
 
Geri
Üst