Dizde hareket kisitliligi neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
162.784
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Dizde hareket kısıtlılığı neden olur?​

1.Osteoartrit (eklem romatizması-kireçlenme) Halk arasında romatizma diye bilinen, eklemde ağrı, şişlik, kabalaşma, hareket kısıtlılığına yol açan, dejeneratif eklem hastalığı yani osteoartrit özellikle 40’lı yaşlardan sonra çok sık görülen bir diz ağrısı sebebidir.

Dizde efüzyon neden oluşur?​

Eklemlerimizde az miktarda sıvı var. Eklemlerde bulunan sıvı sürtünmeyi azaltan ve eklem hareketlerini kolaylaştıran bir madde bulunur ve eklem kapsülünün iç tarafında bulunan sinovium tarafından üretilir. Eklem içinde ve etrafında çok fazla sıvı biriktiğinde eklem efüzyonu olur.
Diz kapağında kan toplanması neden olur?
SONUÇ; Travma sonrası eklem içinde kanama (hemartroz) saptanırsa öncelikli olarak üç yaralanma akla gelmelidir; Ön çapraz bağ yaralanması Menisküslerin kapsüle yakın ve damarlı bölümünde yırtık. Diz eklemi çevresinde kırık (Kırık olduğunda, kanama içerisinde yağ vakuolleri gözlenir)

Hareket Kisitliligi neden olur?​

Hareket kısıtlılığına yol açabilen hastalıklara örnek olarak; artrit yani eklem iltihabına bağlı ödem, diğer nedenlere bağlı şişme, kontraktür, eklemde adezyon(yapışıklık), mekanik blokaj, menisküs yırtığı, avasküler nekroz, spinal disk hernisi verilebilir.

Bacaklarda hareket kısıtlılığı neden olur?​

Daha ileri yaşlardaki kişilerde ise kireçlenmeler ve eklem aşınmaları görülmektedir. Kireçlenmede ağrı daha çok ilk birkaç adımda olurken, biraz ısınmanın ardından azalabilmektedir. Fakat kireçlenme ilerledikçe topallama, kasığa vuran ağrı, hatta bacakta ciddi hareket kısıtlılığı sürekli hale gelebilmektedir.
Kolda hareket kısıtlılığı ne demek?
Hareket kısıtlılığı “Donmuş Omuz” hastalığında ilk belirtilerdir. Diğer omuza dokunamıyor veya kol arkaya götürülemiyorsa; kolun baş üzerine kaldırma konusunda zorluk varsa, omuz hareketlerinde bir kısıtlanma var demektir. Kadınlarda erkeklere göre daha sık görülür, genellikle 40-65 yaş arası sıktır.
 
Geri
Üst