Diz protezi cesitleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Diz protezi çeşitleri nelerdir?​

Diz protezleri, genel olarak total protezler ve kısmi protezler olmak üzere iki gruba ayrılır. Diz ekleminin tek bir bölümünde kireçlenme olması halinde tercih edilen protezler genellikle kısmi protezlerdir.

Diz protezi ne demek?​

Diz protezi, diz eklem kıkırdağının ileri derecede bozulması sonucu gelişen diz kireçlenmelerinde tercih edilen tedavi yöntemidir. Bu ameliyatta, bozulan eklem yüzeylerinin üç kısımları tekniğine uygun olarak çıkarılır ve yerlerine protez dediğimiz suni yüzeyler yerleştirilir.
Her ne kadar dizin yakın komşuluğundaki dokular görüntülenemese de, başka bir bölgenin MR’ının çekilmesinde bir sorun yaşanmaz. 1990’dan önce yerleştirilmiş olan bir diz proteziniz var ise, MR uyumu açısından markası veya metal alaşımını doktorunuza danışmanız uygun olur.
Diz Protezinden neden ses gelir?
Diz Protezi Gevşeme Belirtisi Dizde meydana gelen şiddetli ağrı, Dizi hareket ettirirken ses gelmesi, Diz bölgesinde şişlik oluşması gibi semptomlar diz protezi gevşemesi belirtileri arasında yer almaktadır.
Diz protezi ameliyatı hangi durumlarda yapılır?
Dizlerinde ağrı ve şekil bozukluğu olan, istirahat, ilaçlar, fizik tedavi yöntemleri uygulanmasına rağmen diz ağrıları geçmeyen, yürüme, merdiven çıkma gibi günlük yaşama aktiviteleri ileri derecede kısıtlanmış ve radyografide eklem kıkırdağında ileri derecede harabiyet olan hastalara total diz protezi uygulanır.

Diz protez ameliyatı kaç yaşında yapılır?​

Diz protezi ameliyatı, diz ekleminde ilerlemiş aşınma durumunda oluşan ağrıyı gidermek ve hastanın rahat yürümesini sağlamak amacıyla uygulanıyor. Genellikle 60 yaş ve üzerindeki hastalara yapılan bu ameliyat, hastanın durumuna göre yaş faktöründen bağımsız da gerçekleştirilebiliyor.

Diz MR çekimi nasıl yapılır?​

Diz Mr için hasta mr yatağına uzanır ve Mr cihazının olduğu bölgeye hastanın dizi çevrilmektedir. Çekim işlemi boyunca hastadan dizini sabit tutması istenir eğer tutamıyorsa mutlaka sabitlenmelidir. Diz Mr çekimi yaklaşık olarak yarım saat sürmektedir.
 
Geri
Üst