AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Diyetisyen olarak kendimi nasil gelistirebilirim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Diyetisyen olarak kendimi nasıl geliştirebilirim?​

Henüz Mezun Ol(a)mayan Diyetisyen Adaylarına Tavsiyeler
- İletişim becerinizi geliştirin.
- Network ağınızı genişletin.
- Sosyal medyayı aktif kullanın.
- Mesleğinizin etik kurallarına göre hareket edin.
- Ufkunuzu genişletmeye her daim açık olun.
- Teoriden çok, pratik pratik pratik.
- İngilizcenizi geliştirin.

Kendi ofisini açan diyetisyen ne kadar kazanır?​

Kendi ofisini açan diyetisyen ne kadar kazanır?
Mesleğe yani başlayan diyetisyen maaşı : 5,750 TL. 10 Yıl deneyimli diyetisyen maaşı : 6.500 TL. 20 Yıl deneyimli diyetisyen maaşları : 7.000 TL’dir.

Türkiye Diyetisyenler Derneği Nasıl Üye Olunur?​

Derneğin 2 çeşit üyeliği vardır. a. Asli Üyelik: Türkiye içinde veya dışında Fakülte veya Yüksekokullarının Beslenme ve Diyetetik bölümlerinden mezun olup “DİYETİSYEN” ünvanını alanlar bu üyeliğe ait mali mükellefiyetini yerine getirme taahhüdü ile üye olma talebinde bulunurlar.

Diyetisyen nedir TDD?​

Diyetisyen nedir TDD?
Diyetisyen; beslenme ve diyetetik alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun; sağlıklı bireyler için sağlıklı beslenme programlarını belirleyen, hastalar için hekimin yönlendirmesi üzerine gerekli beslenme programlarını düzenleyen, toplu beslenme yapılan yerlerde beslenme programlarını hazırlayan …

Erkek diyetisyen olur mu?​

Dr. Neriman İnanç, 1998 yılında kurulan E.Ü Beslenme Bölümü’nden bugüne kadar 15 erkek diyetisyen mezun ettiklerini, halen 33 erkek öğrencinin de öğrenimlerini sürdürdüğünü kaydetti.

Iyi bir diyetisyen ne kadar kazanıyor?​

Iyi bir diyetisyen ne kadar kazanıyor?
Mesleğe yeni başlamış diyetisyenler: 4.250- 4.500 TL. Meslekte 10 yıl bitirmiş diyetisyenler: 5.000- 7.500 TL. Meslekte 20 yıl bitirmiş diyetisyenler: 8.000- 10.000 TL.

Diyetisyenlikte kpss var mı?​

Diyetisyenlerin kamu kurumlarında çalışmak için Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) 90’nın üzerinde puan alması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı’nın en son yaptığı atamada en düşük puan 90,834 oldu. Ataması yapılmayan çok sayıda diyetisyen içinde olanağı olanlar kendi işyerini açıyor.

Diyetisyen şube açabilir mi?​

Diyetisyen şube açabilir mi?
Diyetisyenlere işyeri açma yasağı yok.

Diyetisyenler hangi odaya bağlı olur?​

Sınavdan başarı ile sonuç alan adaylar, Diyetisyenler Odasına kayıt yaptırmak zorundadır. Kayıt yaptıran diyetisyenler artık Kayıtlı Diyetisyen (RD- Registered Dietitian) unvanını alır.

Diyetisyen Klinikleri kapatılıyor mu?​

Diyetisyen Klinikleri kapatılıyor mu?
SAĞLIK BAKANLIĞI, zayıflamanın tıbbi bir uygulama olup, hekim kontrolünde yapılması gerektiğini hatırlattı. Bakanlık, diyetisyenlerin kendi başlarına özel muayenehane açıp hasta kabul edemeyeceklerini bildirerek, ‘hekim ile birlikte çalışmalarını’ istedi, aksi taktirde muayenehanelerinin kapatılacağını vurguladı.

TDD kitapları nasıl alınır?​

Kitabı almak için, derneğimizin (0312 311 1376) telefonundan adresinize ödemeli olarak gönderilmesi talebinde bulunabilirsiniz. Kitap içeriğini http://www.tdd.org.tr/yayinlar.php

Diyetisyen Doktor oluyor mu?​

Diyetisyen Doktor oluyor mu?
Diyetisyenlik mesleği zayıflama doktorluğu değildir. Zaten diyetisyenler de doktor değillerdir. Tamamen doktordan ayrı bir sağlık çalışanıdır.

Diyetisyen fiyatları ne kadar?​

Danışmanlık planlaması sonrasında yapılacak görüşme sayısına göre diyetisyenler ücretlendirme yapmaktadır. Özel hastane diyetisyen ücretleri; aylık ya da yıllık olarak belirlenmekte olup ortalama 100 TL ile 1000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
 
Diyetisyen olarak kendinizi geliştirmek istiyorsanız aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz:

1. İletişim becerilerinizi geliştirin: Diyetisyenlik mesleğinde en önemli unsurlardan biri danışanlarınızla iyi iletişim kurabilmektir. Empati yapabilme ve doğru şekilde bilgi aktarımı çok önemlidir.

2. Network ağınızı genişletin: Diğer diyetisyenlerle, sağlık profesyonelleriyle ve sektördeki diğer kişilerle bağlantı kurarak bilgi paylaşımında bulunabilir ve yeni fikirler edinebilirsiniz.

3. Sosyal medyayı aktif kullanın: İyi bir diyetisyen olmak için sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanarak insanlara faydalı bilgiler sunabilir, potansiyel danışanlarla iletişim kurabilirsiniz.

4. Mesleğinizin etik kurallarına uygun davranın: Meslek etiği diyetisyenlik mesleğinde çok önemlidir. Danışan gizliliğine saygı göstermek, dürüst ve şeffaf olmak gibi etik kurallara daima uymalısınız.

5. Ufkunuzu genişletmeye açık olun: Sürekli olarak yeni bilgiler edinmek, sektördeki gelişmeleri takip etmek ve kendinizi sürekli olarak güncellemek önemlidir.

6. Teoriden çok, pratik pratik pratik: Diyetisyenlik mesleğinde teorik bilgi kadar uygulama becerisi de çok önemlidir. Staj yaparak veya klinik deneyimler kazanarak pratik bilgi ve deneyim edinebilirsiniz.

7. İngilizcenizi geliştirin: Beslenme ve diyetetik alanında yapılan araştırmalar genellikle uluslararası literatüre dayanmaktadır. Bu yüzden İngilizce bilmeniz veya geliştirmeniz size avantaj sağlayacaktır.
 
Geri
Üst