Diyet Lokum Tanımı İçin Malzemeler
Yarım limon
1 küçük uzunluk portakal
4 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
3 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı bal
6 minik kare bitter çikolata
Diyet Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Portakal ve limonun kabuklarını rendeliyoruz.
Kabuklarını soyduktan sonra süt ile birlikte blendırdan geçiriyoruz.
İçerisine irmik ve hindistan cevizini ekleyip, kısık ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra içerisine bal ekleyip, soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra minik toplar haline getiriyoruz.
Dışını hindistan cevizine buladığımız lokumları erimiş çikolata ve portakal limon kabukları ile süslüyoruz.
Diyet Lokum Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım limon
1 küçük uzunluk portakal
4 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
3 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı bal
6 minik kare bitter çikolata
Diyet Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Portakal ve limonun kabuklarını rendeliyoruz.
Kabuklarını soyduktan sonra süt ile birlikte blendırdan geçiriyoruz.
İçerisine irmik ve hindistan cevizini ekleyip, kısık ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra içerisine bal ekleyip, soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra minik toplar haline getiriyoruz.
Dışını hindistan cevizine buladığımız lokumları erimiş çikolata ve portakal limon kabukları ile süslüyoruz.
Diyet Lokum Tanımı Fotoğraflı Yapılışı