- Konu Yazar
- #1
Diyet Bisküvi Tanımı İçin Materyaller
4 tatlı kaşığı kepekli tam buğday unu
2 tatlı kaşığı karabuğday unu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
Yarım çay kaşığı tarçın
3 tatlı kaşığı hindistan cevizi
3 tatlı kaşığı badem unu
Küncü (İsteğe bağlı)
Diyet Bisküvi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta, bal, fıstık ezmesini uygunca karıştırın. Hindistan cevizi ve badem unu ekleyin.
Tarçın, tam buğday ve karabuğday ununu ekleyin ve yeterlice karıştırın. Hamur ele yapışkan bir kıvamı var fakat elinizle yuvarlayınca yapışmıyor (İsterseniz daha rahat olmak için elinizi hafif ıslatabilirsiniz)
Küncüyle süsleyebiliriz ve 10 dakika evvelden ısınmış 200 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra rengi griye dönüyor ve çiğnemek gereken bir bisküvi oluyor.
Sıcak sıcak şekersiz gelebilir fakat soğuduğunda daha şekerli olacak.
4 tatlı kaşığı kepekli tam buğday unu
2 tatlı kaşığı karabuğday unu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
Yarım çay kaşığı tarçın
3 tatlı kaşığı hindistan cevizi
3 tatlı kaşığı badem unu
Küncü (İsteğe bağlı)
Diyet Bisküvi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta, bal, fıstık ezmesini uygunca karıştırın. Hindistan cevizi ve badem unu ekleyin.
Tarçın, tam buğday ve karabuğday ununu ekleyin ve yeterlice karıştırın. Hamur ele yapışkan bir kıvamı var fakat elinizle yuvarlayınca yapışmıyor (İsterseniz daha rahat olmak için elinizi hafif ıslatabilirsiniz)
Küncüyle süsleyebiliriz ve 10 dakika evvelden ısınmış 200 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra rengi griye dönüyor ve çiğnemek gereken bir bisküvi oluyor.
Sıcak sıcak şekersiz gelebilir fakat soğuduğunda daha şekerli olacak.