SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Diyarbekirin Sıkma Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler
600 gr dana ve kuzu kıyma karışımı
2 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için
1 çorba kaşığı pul biber
Yarım çorba kaşığı acı biber salçası
1 çorba kaşığı silme domates salçası
4 su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı limon tuzu
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
Diyarbekirin Sıkma Ekşili Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte malzemelerimizi uygun bir kaba alıp ara ara elimiz suya bandırarak yoğuralım ve kıyma toparlanınca resimdeki gibi elimizde sıkıp un serpmiş olduğumuz tepsiye alalım.
Bütün işlem bittikten sonra tencereye yağımızı alıp ateşe koyalım ve ısınan yağın içine köftelerimizi alıp kavuralım iyice kızartalım.
Kızaran köftelerimizi başka bir kaba alalım ve tencerenin içindeki sıvı yağın içine tereyağımızı ekleyip salçalarımızı alıp kokusu çıkana kadar kavuralım.
Baharatlarını da ekleyip köftelerimizi tekrar tencereye alıp bikaç dakika daha salçayla kavuralım.
Kaynar suyumuzu da ekleyip kapağını kapatıp orya ateşte 20 dakika pişirelim.
20 dakikanın sonunda limon tuzumuzu ve tuzumu da ekleyip 10 dakika daha kaynatalım ve kıvamını kontrol edelim.
İstediğimiz kıvama gelince ateşini kapatalım 10 dakika bekletelim ve servise hazır. Afiyet olsun.
Diyarbekirin Sıkma Ekşili Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
600 gr dana ve kuzu kıyma karışımı
2 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için
1 çorba kaşığı pul biber
Yarım çorba kaşığı acı biber salçası
1 çorba kaşığı silme domates salçası
4 su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı limon tuzu
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
Diyarbekirin Sıkma Ekşili Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte malzemelerimizi uygun bir kaba alıp ara ara elimiz suya bandırarak yoğuralım ve kıyma toparlanınca resimdeki gibi elimizde sıkıp un serpmiş olduğumuz tepsiye alalım.
Bütün işlem bittikten sonra tencereye yağımızı alıp ateşe koyalım ve ısınan yağın içine köftelerimizi alıp kavuralım iyice kızartalım.
Kızaran köftelerimizi başka bir kaba alalım ve tencerenin içindeki sıvı yağın içine tereyağımızı ekleyip salçalarımızı alıp kokusu çıkana kadar kavuralım.
Baharatlarını da ekleyip köftelerimizi tekrar tencereye alıp bikaç dakika daha salçayla kavuralım.
Kaynar suyumuzu da ekleyip kapağını kapatıp orya ateşte 20 dakika pişirelim.
20 dakikanın sonunda limon tuzumuzu ve tuzumu da ekleyip 10 dakika daha kaynatalım ve kıvamını kontrol edelim.
İstediğimiz kıvama gelince ateşini kapatalım 10 dakika bekletelim ve servise hazır. Afiyet olsun.
Diyarbekirin Sıkma Ekşili Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı