AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Diyarbakır Usulü Kuru Patlıcan Dolması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Diyarbakır Yordamı Kuru Patlıcan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
10 adet kurutulmuş patlıcan
10 adet kurutulmuş biber
250-300 gram dana kıyma
2 adet soğan yemeklik doğranmış
1 çay bardağı pirinç
1-2 diş sarımsak
1 çay bardağı tane sumak suyu (sumak yarım saat suda bekleyecek)
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su

Diyarbakır Tarzı Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru patlıcan ve biberleri hafif yumuşayana kadar kaynatın.
Bir kabın içine kıyma, soğan, pirinç, sumak suyu, tuz karabiber ekleyip karıştırıp yoğurun.
Dolmaları çok dolu olmayacak biçimde doldurun.
Sıvıyağ ve suyu karıştırın.
Tencereye dizdikten sonra sosunu ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye bırakın.
Yanına yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet şeker olsun.

Not: eklemek istediğiniz öbür baharat varsa. Yenibahar, nane, pul biber, toz kırmızı biberde ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Diyarbakır Yöntemi Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst