Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Diyarbakır Usulü Dolma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Diyarbakır Yordamı Dolma Tanımı İçin Gereçler

İç Gereci İçin
2 su bardağı pirinç
1 büyük kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı acı biber salçası
1,5 su bardağı sıvıyağ
Pul biber
Karabiber
Toz biber
Tuz
1 su bardağı tohumlu sumak
Kaynatmak İçin
1.5 su bardağı su
Yarım kilo dolmalık biber yahut karışık yapabilirsiniz

Diyarbakır Adabı Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinçlerimizi sudan geçirip süzüyoruz ve bir kabın içine alıyoruz üzerine soğanımızı ince ince doğrayıp ekliyoruz maydanozu da doğrayıp ekliyoruz.
Salçamızı da ekleyip baharatları ve tuzu da ek edip sıvı yağı ekleyip güzelce karıştırıyoruz sumağımızı bir küçük tencere içine alıp üzerine suyu ek edip biraz kaynayınca altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz.
Sumağı fazla kaynatırsanız acımsı tadı olur o yüzden fazla kaynatmayın sumak kaynayana kadar biberleri yahut patlıcanları hangisini yapmak isterseniz yada ikisini de yapabilirsiniz onları hazırlayalım.
Dolmalık biberlerimin içini dışını güzelce yıkayıp süzülmesini beklerken sumağımızı ocaktan alıp ılıtmış oluyoruz ve süzgeçle süzüp iç harcımızın içine ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Biberleri doldurmaya başlıyoruz biberleri doldurduktan sonra biraz su kaynatıp biberlerin kenarından suyumuzu döküp üzerine ağır bir kapak kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz afiyet olsun
 
Geri
Üst