Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hangi Bölümler Var?

SoruCevap

Yeni Üye

Diyarbakır Dicle Üniversitesi, bünyesinde birçok farklı bölüm bulundurmaktadır. Üniversitenin bölümleri arasında Tıp, Hukuk, Mühendislik, Eğitim ve İktisat gibi önemli alanlar yer almaktadır. Tıp fakültesi, sağlık alanında uzman hekimler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Hukuk fakültesi, öğrencilere hukukun temel prensiplerini öğretmektedir. Mühendislik fakültesi ise öğrencilere teknik bilgi ve beceriler kazandırmaktadır. Eğitim fakültesi, öğretmen adaylarını yetiştirerek eğitim sektörüne katkı sağlamaktadır. İktisat fakültesi ise öğrencilere ekonomi alanında bilgi ve analitik düşünme becerileri kazandırmaktadır.
İçindekiler

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hangi Bölümler Var?​

Diyarbakır Dicle Üniversitesi, çeşitli fakülteler ve yüksekokullarda birçok bölüm ve program sunmaktadır. Üniversitenin bünyesinde yer alan bazı bölümler şunlardır:

Tıp Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde; Tıp, Halk Sağlığı, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji, Tıbbi Genetik, Tıbbi Fizyoloji, Tıbbi Parazitoloji ve Tıbbi Histoloji ve Embriyoloji bölümleri bulunmaktadır.

Mühendislik Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Mühendislik Fakültesi bünyesinde; Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve Jeoloji Mühendisliği gibi bölümler bulunmaktadır.

Eğitim Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Eğitim Fakültesi bünyesinde; Sınıf Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Müzik Öğretmenliği gibi bölümler yer almaktadır.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde; İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İstatistik ve Maliye bölümleri bulunmaktadır.

Fen Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Fen Fakültesi bünyesinde; Biyoloji, Kimya, Fizik, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri bölümleri yer almaktadır.

İlahiyat Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

İlahiyat Fakültesi bünyesinde; İslam Hukuku, İslam Tarihi ve Sanatları, Temel İslam Bilimleri, İslam Felsefesi ve Kelam, İslam İlahiyatı, İslam Mezhepleri Tarihi ve İslam İlahiyatı (İngilizce) bölümleri bulunmaktadır.

Teknoloji Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Teknoloji Fakültesi bünyesinde; Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği bölümleri yer almaktadır.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi bünyesinde; Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri, Zootekni, Bitki Koruma, Tarım Ekonomisi, Tarım Makineleri ve Teknolojileri, Peyzaj Mimarlığı ve Biyosistem Mühendisliği bölümleri bulunmaktadır.

Fen-Edebiyat Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde; Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Felsefe, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Arkeoloji, Edebiyat, Batı Dilleri ve Edebiyatları, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı, Dilbilim ve Mütercim-Tercümanlık gibi bölümler yer almaktadır.

Güzel Sanatlar Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde; Resim, Grafik Tasarım, Seramik, Heykel, Geleneksel Türk El Sanatları, Müzik, Sahne Sanatları (Tiyatro) ve Tekstil ve Moda Tasarımı bölümleri bulunmaktadır.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde; Hemşirelik, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Sağlık Yönetimi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümleri yer almaktadır.

Hemşirelik Yüksekokulu Hangi Bölümleri İçerir?​

Hemşirelik Yüksekokulu bünyesinde; Hemşirelik bölümü yer almaktadır.

Sağlık Yüksekokulu Hangi Bölümleri İçerir?​

Sağlık Yüksekokulu bünyesinde; Anestezi, Diyaliz, Radyoterapi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Sekreterlik, Ağız ve Diş Sağlığı, Çocuk Gelişimi, Fizyoterapi, Ebelik, Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümleri bulunmaktadır.

Diş Hekimliği Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde; Diş Hekimliği bölümü yer almaktadır.

İşletme Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

İşletme Fakültesi bünyesinde; İşletme bölümü yer almaktadır.

Eczacılık Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Eczacılık Fakültesi bünyesinde; Eczacılık bölümü yer almaktadır.

İletişim Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

İletişim Fakültesi bünyesinde; Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim Tasarımı ve Reklamcılık bölümleri bulunmaktadır.

Spor Bilimleri Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümleri yer almaktadır.

Turizm Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Turizm Fakültesi bünyesinde; Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği ve Seyahat İşletmeciliği bölümleri bulunmaktadır.

Yabancı Diller Yüksekokulu Hangi Bölümleri İçerir?​

Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde; İngilizce Öğretmenliği, İngilizce İşletme, İngilizce Mütercim-Tercümanlık, Almanca Öğretmenliği, Almanca İşletme, Fransızca Öğretmenliği, Fransızca İşletme ve Arapça Öğretmenliği bölümleri yer almaktadır.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hangi Bölümler Var?​

Dicle Üniversitesi bünyesinde 10 fakülte bulunmaktadır.
Diş Hekimliği fakültesi, diş sağlığı alanında eğitim vermektedir.
Tıp fakültesi, doktor yetiştirmektedir.
İlahiyat fakültesi, İslami ilimler üzerine eğitim vermektedir.
Ziraat fakültesi, tarım ve hayvancılık alanında eğitim vermektedir.

Mühendislik fakültesi, çeşitli mühendislik alanlarında eğitim vermektedir.
Eğitim fakültesi, öğretmen yetiştirmektedir.
İktisadi ve İdari Bilimler fakültesi, işletme ve ekonomi alanlarında eğitim vermektedir.
Fen-Edebiyat fakültesi, çeşitli fen ve edebiyat alanlarında eğitim vermektedir.
İletişim fakültesi, iletişim ve medya alanında eğitim vermektedir.

Geri