- Konu Yazar
- #1
Diyabetin göze verdiği hasarlar nelerdir?
Diyabet göze ne tür hasar veriyor? Diyabet katarakt gelişimini hızlandırır, göz tansiyonuna ve göz kaslarında felce neden olabilir. Verdiği hasarın derecesi göz hareketlerini sağlayan sinirlerdeki hasarın durumuna bağlı olarak değişir. Hastanın gözü kayar ve çift görmeye başlar.Şeker hastaları gözlerini Çizdirebilir mi?
Diyabetli kişiler göz doktoruna ne kadar erken başvururlarsa lazer ile elde edilen başarı oranı o kadar artmaktadır. Lazer tedavisi ile göz içersine kanama, glokom, görme merkezinde ödem (makula ödemi) oluşumu gibi komplikasyonların gelişimi ve ilerlemesi engellenmeye çalışılmaktadır.Şeker ne zaman göze vurur?
Şeker ne zaman göze vurur?Kan şekeri seviyesinin kontrol edilememesi de hastalığının gelişerek, ilerlemesine yol açar. Özellikle hemoglabin (HbA1c) seviyesinin yükselmesi, diyabetin göze vereceği hasarı artırır.
Diyabetin göz komplikasyonları hangi koruma?
Diyabetin göz komplikasyonları hangi koruma?Şeker hastalarında gelişme riskinin yüksek olduğu üç ana göz hastalığı vardır: katarakt, glokom ve diyabetik retinopati. Görmeyi tehdit eden bu hastalıkları önlemek için, kan şekeri seviyenizi kontrol etmek ve gözlerinizi yılda en az bir kez bir göz doktoruna kontrol ettirmek önemlidir.
Şeker hastaları göz ameliyatı olabilir mi?
Katarakt ameliyatları şeker hastalarında tabii ki yapılabilir. Fakat ameliyatın en uygun zamanda yapılması gerekir. Eğer görme kalitesini etkileyebilecek katarakt hastalığı ve diyabetik retina hastalığı aynı kişide varsa tedavide öncelik retinadır.Fazla şeker tüketimi göze zarar verir mi?
Diyabet, gözün özellikle sinir tabakasını (retina veya ağ tabaka) ve bu tabadaki kılcal damarları etkileyerek çalışmasını bozmakta ve görme kayıplarına yol açmaktadır. Şeker hastalığına bağlı retina bozukluklarına diyabetik retinopati adı verilmektedir.Şeker hastalığı gözü nasıl etkiler?
Şeker hastalığı gözü nasıl etkiler?Diyabette göz sorunları gelip geçici görme bozukluklarından, çift görmeye, kalıcı görme kaybına kadar geniş bir yelpazede yer alır. Gelip geçici görme bozuklukları kan şekerindeki dalgalanmalara bağlıdır. Gözün kırıcılığındaki bu değişiklikleri kişi gözlük numarasındaki değişiklikler olarak yaşar.