Distributorluk tek saticilik mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Distribütörlük tek satıcılık mı?​

Sözleşme belirli veya belirsiz süreli düzenlenebileceği gibi, distribütörü münhasır satış hakkı veren tek satıcılık sözleşmesi olarak veya münhasır olmayan bayilik sözleşmesi olarak da düzenlenebilecektir.

Distribütör nedir hukuk?​

Distribütör sözleşmede yer alan ürünleri sağlayıcıdan satın aldıktan sonra kendi müşterilerine satmaktadır. Bu itibarla, sözleşmede yer alan ürünlerin mülkiyeti distribütöre devrolmaktadır. Satım sonucu elde edilen kar ve bu satıma ilişkin tüm mali ve fiili rizikolar bu sebeple distribütöre aittir.
Münhasır satış ne demek?
Tek satıcı, sağlayıcı ile aralarındaki sözleşmesel ilişki- den doğan bu münhasır satış hakkı ile belirli bir bölgede diğer satıcılarla yarışmaksızın, sağlayıcının temin ettiği veya ürettiği ürünlerini tek başına satma imkanı elde eder.

Münhasır satıcı ne demek?​

sadece belli bir marka urunu satan, diger markalarin urunlerini satmasi, marka sahibi firma ile yaptigi sozle$me ile yasaklanmi$ bayi.

Tek yetkili satıcıya hangi hükümler uygulanır?​

Tek satıcılık sözleşmesinde gerek üretici veya ithalatçının gerek de dağıtıcının (tek satıcının) büyük yatırımlar yapmaları nedeniyle, tarafların her hangi bir zamanda veya hukuka uygun olmayan diğer tarafı büyük zarar uğratacak şekilde sözleşmenin sona erdirilmesi gerekmektedir.
Tek yetkili satıcı ne demek?
Buna göre tek satıcı, satın almış olduğu malları tüketicilere satma konusunda bütün riski üstlenmekle beraber kendi nam ve hesabına satış işlemini gerçekleştirmektedir.
Yerel firmaların, üretici firmanın ürün ve sağladığı hizmetlerini hukuki anlaşma doğrultusunda dağıtım ve satım işlemlerini yapmalarına ise “distribütörlük” adı veriliyor. Bu yerel firmalar ise “distribütör” oluyor.
Distribütör, mağaza ya da şirketlere ürün tanıtan ve tedarik eden gerçek yahut tüzel kişilere verilen isimdir. Distribütör bu görevi, bir ürünün üreticisi ile dağıtım veya tedarik kanalındaki bir başka işletme arasında aracılık yaparak gerçekleştirir.
Distribütör yolu ne demek?
Distribütör, bir üretici veya tedarikçi firmanın sağladığı ürünleri belirli bir bölge içerisinde, dağıtımını ve satışını gerçekleştirmesine yetkili olan kişi ya da firmaya “distribütör” denir. Distribütör anlamı ve kullanımı dolayısıyla Türkiye’de “dağıtıcı” ya da “dağıtıcı firma” olarak da kullanılır.

Münhasır sözleşme nedir?​

Bu sözleşme kişiye, kendisine tanınan münhasır satış hakkı ile belirli bir bölgede, belli malların veya ürünlerin satışını gerçekleştirme ve bu şekilde söz konusu bölge- de, kendisine sağlanan malların, aktif satış8 anlamında tek satıcısı haline gelme imkanı vermektedir.

Geri