Disteki sararmalar nasil gecer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
249.874
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Dişteki sararmalar nasıl geçer?​

Ancak bazı doğal yöntemlerle de dişlerinizdeki sararmayı engelleyebilir, hatta eskisinden daha beyaz bir görünüme kavuşabilirsiniz; 1 çay kaşığı karbonat, 2 damla zeytinyağı ve yarım limonun suyundan oluşan bir kür meydana getirip, diş fırçanızı bu küre batırdıktan sonra dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Çocukların dişlerinde siyah lekeler neden olur?​

Dişte Siyah Leke Oluşumu Bu diş lekeleri kromojen bakterilerin ön ve arka grup dişlerin dişetlerine yakın yerlerinde oluşan lekelerdir. Lekeler demir sülfid içerir. Bakteriyel aktivite sonucu oluşan hidrojen sülfid ile tükürük ve dişeti sıvısındaki demir arasındaki reaksiyon sonucu oluşur.
Biberon çürüğü ne zaman başlar?
UYKUDAN HEMEN ÖNCE SÜT VERMEYİN Ancak 1 yaşından itibaren gece uykusu öncesi verilen süt, biberon çürüğü dediğimiz çürüklere neden oluyor. Bu çürükler zamanla çocukta ağrı, huzursuzluk, çiğneme ve beslenme bozuklukları ile beraber ağızda kötü kokuya ve uyku sorunlarına neden oluyor.

Sarı dişler nasıl beyazlar?​

Birkaç damla limon suyu ve bir çay kaşığı karbonatı bir fincanda karıştırın. Karışım macun kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Elde ettiğini macunu bir diş fırçası kullanarak ya da parmağınızın ucuyla dişlerinize uygulayın. Macunu özellikle dişlerinizin lekeli kısmına iki dakika boyunca ovarak uygulayın.

Biberon çürüğü geçer mi?​

Tedavi edilemeyen biberon çürüklerinde dişlerin çekilmesi söz konusudur. Bebeklerde biberon çürüğü ameliyatı olarak herhangi bir uygulama bulunmamaktadır. Bunun yerine diş hekimi koltuğunda anne ya da babanın kucağında diş çürüklerinin tedavisi yapılır.
Biberon çürüğü neden olur?
Biberonun diş çürüğü, şekerli sıvılar veya doğal şekerli olanlar (süt ve meyve suyu gibi) bebeğin dişlerine uzun süre tutunduğunda olur. Ağızdaki bakteriler bu şekere geçer ve dişlere saldıran asitler oluşturur. Biberon çürüğünde; çürüğe neden olan biberon değil, biberonun içindeki süttür.
 
Geri
Üst