- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Dişte apse tehlikeli mi?
Diş Apsesi Zararlı Mıdır? Diş apsesinin genel sağlığınızı etkileyip etkilemeyeceğini soruyorsanız, cevabımız çok kısa ve net: Evet, iş apsesi sağlığınız için tehlike arz eder. Apseler tedavi edilmezlerse burada üreyen zararlı mikroorganizmalar vücudun diğer bölgelerine yayılabilir ve çeşitli sorunlara sebep olabilir.Diş apsesi ne zaman tehlikeli olur?
Apsenin ilk olarak ağızda oluşan şişlik, kızarıklık ve kimi zaman da çok şiddetli ağrı ile kendini gösterdiğine işaret eden Altuntaş, şunları kaydetti: ‘Bu belirtiler görüldüğünde mutlaka bir diş hekimine giderek tıbbi bir müdahale alınmalıdır.
Apseye müdahale edilmezse ne olur?
Apse müdahale edilmezse kendi kendine patlar. Kendi kendine patlaması geciçi olarak ağrının ortadan kalmasına neden olsa da istenmeyen bir durumdur. Apsenin kendi kendine patlaması akıntıya neden olur.Diş apsesi kansere dönüşür mü?
Diş eti iltihabı olması bunun mutlaka kansere dönüşeceği anlamına gelmez, fakat diş eti hastalığı ile kansere yakalanma arasında bir dereceye kadar bağlantı vardır ve bu durum ağız kanseriyle sınırlı değildir.
Diş apsesi patlarsa ne olur?
Uzman bir diş hekimi müdahale etmelidir. Kişinin apseli dişe müdahalesiyle apsenin patlaması ve delinmesi zararlı sonuçlar doğuracağından yapılmaması gereken bir harekettir. Patlayan ve delinen apse ilerleyen zamanlarda iltihabın tekrar oluşmasına sebep olabilmektedir.Diş eti kisti kanser yapar mı?
Dişlerin sürmeleri sırasında da (erupsiyon) sürme kisti olarak adlandırılan patolojik yapılar görülür. Bu bağlamda çeneler bölgesinde en sık görülen kistler dişlere bağlı oluşan kistlerdir. Kistler kanser değildir. Tekrarlayabilen tipleri olması nedeni ile patolojik değerlendirme mutlaka yapılmalıdır.