Diskteki yazma koruması nasıl kaldırılır? Diskteki yazma koruması nasıl kaldırılır? Teknolojik cihazlarda diskteki yazma koruması kaldırmak bazen gerekebilir. Bu koruma, verilerin yanlışlıkla silinmesini önleyen bir güvenlik önlemidir. Ancak, bazı durumlarda veri düzenlemesi yapmanız gerekebilir ve bu durumda diskteki yazma korumasını kaldırmanız gerekmektedir. Diskteki yazma korumasını kaldırmak için öncelikle cihazınızın ayarlar menüsüne girmelisiniz. Ardından, disk sürücünüzü seçin ve özellikler sekmesine tıklayın. Burada, yazma koruması seçeneğini bulabilir ve devre dışı bırakabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için yönetici yetkilerine sahip olmanız gerekebilir. Diskteki yazma koruması nasıl kaldırılır sorusunun cevabı böylece basit bir şekilde yanıtlanmış olur.
İçindekiler
Adım 1: Diski bilgisayara takın ve Windows Gezgini’ni açın.
Adım 2: Yazma koruması hatası olan diski sağ tıklayın ve “Özellikler” seçeneğini tıklayın.
Adım 3: “Araçlar” sekmesine gidin ve “Hata Denetimi” bölümünde “Denetle” düğmesini tıklayın.
Adım 4: “Hata Denetimi” penceresinde “Hataları otomatik olarak düzelt” seçeneğini işaretleyin ve “Başlat” düğmesini tıklayın.
Adım 5: Disk üzerindeki hatalar denetlenecek ve düzeltilecektir.
Adım 1: USB sürücüyü veya SD kartı bilgisayara takın.
Adım 2: USB sürücüsü veya SD kartı Windows Gezgini’nde bulun ve üzerindeki anahtarı kontrol edin.
Adım 3: Yazma koruması anahtarı “Yazma Koruması” veya “Lock” gibi bir simgeye sahip olabilir. Anahtarı çevirerek veya kaydırarak yazma korumasını açabilirsiniz.
Adım 1: Başlat menüsünü açın ve “Çalıştır”ı seçin.
Adım 2: “regedit” komutunu çalıştırarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni açın.
Adım 3: Aşağıdaki yolu takip edin: HKEY_LOCAL_MACHINE -> System -> CurrentControlSet -> Control -> StorageDevicePolicies
Adım 4: “WriteProtect” adlı bir DWORD değeri bulun veya oluşturun.
Adım 5: “WriteProtect” değerini “0” olarak ayarlayın ve Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni kapatın.
Adım 1: Görev çubuğunda yer alan antivirüs programının simgesine sağ tıklayın.
Adım 2: Açılan menüde “Korumayı Devre Dışı Bırak” veya “Kapat” seçeneğini tıklayın.
Adım 3: Antivirüs programı geçici olarak devre dışı bırakılacaktır. Yazma korumasını kaldırmayı deneyin ve ardından antivirüs programını tekrar etkinleştirin.
Yukarıdaki adımları takip ederek diskteki yazma korumasını kaldırabilirsiniz. Ancak, bu işlemleri yapmadan önce verilerinizi yedeklemenizi öneririz, çünkü işlem sırasında veri kaybı riski olabilir. Ayrıca, işletim sistemi veya disk üzerindeki fiziksel bir sorun yazma koruması hatasına neden oluyorsa, profesyonel yardım almanız gerekebilir.
Dosya sistemini kontrol ederek yazma korumasını kaldırın.
Diskteki dosyaları başka bir diske kopyalayın.
Dosya sistemine sağ tıklayarak yazma korumasını kaldırın.
Disk üzerindeki dosyaları kopyalayarak yazma korumasını kaldırın.
Komut İstemi‘ni kullanarak diskteki yazma korumasını kaldırabilirsiniz.
İçindekiler
Diskteki Yazma Koruması Nasıl Kaldırılır?
Diskteki yazma koruması, bir disk veya USB sürücüye verilerin yazılmasını önleyen bir güvenlik özelliğidir. Ancak, bazen bu özellik kapatılmak istenebilir. Diskteki yazma korumasını kaldırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Diski Denetle ve Onar
Bazı durumlarda, diskteki yazma koruması hatası, diskte hatalı sektörlerin olması veya dosya sistemindeki bozulmalar nedeniyle oluşabilir. Diski denetlemek ve onarmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Adım 1: Diski bilgisayara takın ve Windows Gezgini’ni açın.
Adım 2: Yazma koruması hatası olan diski sağ tıklayın ve “Özellikler” seçeneğini tıklayın.
Adım 3: “Araçlar” sekmesine gidin ve “Hata Denetimi” bölümünde “Denetle” düğmesini tıklayın.
Adım 4: “Hata Denetimi” penceresinde “Hataları otomatik olarak düzelt” seçeneğini işaretleyin ve “Başlat” düğmesini tıklayın.
Adım 5: Disk üzerindeki hatalar denetlenecek ve düzeltilecektir.
2. Yazma Koruması Anahtarı
Bazı USB sürücüler veya SD kartlar, üzerlerinde fiziksel bir yazma koruması anahtarına sahip olabilir. Bu anahtar, verilerin yazılmasını engellemek veya izin vermek için kullanılır. Yazma koruması anahtarını kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Adım 1: USB sürücüyü veya SD kartı bilgisayara takın.
Adım 2: USB sürücüsü veya SD kartı Windows Gezgini’nde bulun ve üzerindeki anahtarı kontrol edin.
Adım 3: Yazma koruması anahtarı “Yazma Koruması” veya “Lock” gibi bir simgeye sahip olabilir. Anahtarı çevirerek veya kaydırarak yazma korumasını açabilirsiniz.
3. Kayıt Defterini Düzenleme
Bazı durumlarda, yazma korumasının kayıt defterindeki bir değerden kaynaklandığı görülebilir. Kayıt defterini düzenlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Adım 1: Başlat menüsünü açın ve “Çalıştır”ı seçin.
Adım 2: “regedit” komutunu çalıştırarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni açın.
Adım 3: Aşağıdaki yolu takip edin: HKEY_LOCAL_MACHINE -> System -> CurrentControlSet -> Control -> StorageDevicePolicies
Adım 4: “WriteProtect” adlı bir DWORD değeri bulun veya oluşturun.
Adım 5: “WriteProtect” değerini “0” olarak ayarlayın ve Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni kapatın.
4. Antivirüs Programını Kapatma
Bazı durumlarda, antivirüs programları diskteki yazma korumasını yanlışlıkla etkinleştirebilir. Antivirüs programını geçici olarak devre dışı bırakmak veya kapatmak, yazma korumasını kaldırmak için faydalı olabilir. Antivirüs programını kapatmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Adım 1: Görev çubuğunda yer alan antivirüs programının simgesine sağ tıklayın.
Adım 2: Açılan menüde “Korumayı Devre Dışı Bırak” veya “Kapat” seçeneğini tıklayın.
Adım 3: Antivirüs programı geçici olarak devre dışı bırakılacaktır. Yazma korumasını kaldırmayı deneyin ve ardından antivirüs programını tekrar etkinleştirin.
Yukarıdaki adımları takip ederek diskteki yazma korumasını kaldırabilirsiniz. Ancak, bu işlemleri yapmadan önce verilerinizi yedeklemenizi öneririz, çünkü işlem sırasında veri kaybı riski olabilir. Ayrıca, işletim sistemi veya disk üzerindeki fiziksel bir sorun yazma koruması hatasına neden oluyorsa, profesyonel yardım almanız gerekebilir.
Diskteki Yazma Koruması Nasıl Kaldırılır?
Diskteki Yazma Koruması Nasıl Kaldırılır? |
Diskteki yazma korumasını kaldırmak için öncelikle dosya sistemini kontrol edin. |
Yazma koruması olan diske sağ tıklayarak “Özellikler” seçeneğine gidin. |
Dosya sistemine sağ tıklayarak “Özellikler” seçeneğine gidin ve yazma korumasını kaldırın. |
Yazma korumasını kaldırmak için disk üzerindeki dosyaları başka bir diske kopyalayın. |
Diskteki yazma korumasını kaldırmak için Komut İstemi’ni kullanabilirsiniz. |
Dosya sistemini kontrol ederek yazma korumasını kaldırın.
Diskteki dosyaları başka bir diske kopyalayın.
Dosya sistemine sağ tıklayarak yazma korumasını kaldırın.
Disk üzerindeki dosyaları kopyalayarak yazma korumasını kaldırın.
Komut İstemi‘ni kullanarak diskteki yazma korumasını kaldırabilirsiniz.