Diske yazma koruması nasıl kaldırılır?
Bellek yazma korumalı sorunu nasıl çözülür? – Alternatif- Adım #1: Belleğinizi bilgisayarınıza bağlayın.
- Adım #2: Bilgisayar klasörünü açın.
- Adım #3: Belleğinizin üzerinde sağa tıklayın.
- Adım #4: Biçimlendir seçeneğine tıklayın.
- Adım #5: Biçimlendirme metodunu seçin ve işlemi başlatın.
- Adım #6: Sorun çözüldü.
SD kart ve USB disk yazma korumalı hatası nasıl kaldırılır?
SD ve benzer boyutlardaki hafıza kartlarının üzerinde yer alan mekanik anahtar, kartı kilitme ve kilidini açma imkanı sunuyor. Hafıza kartında yer alan bu anahtar “Lock” yazısının üzerindeyse tam tersi tarafa doğru çekmeniz gerekiyor. Bu işlem yazma koruması sorununu çözmeniz için yeterli olacaktır.Disk yazmaya karşı korumalı ne demek?
Disk yazmaya karşı korumalı ne demek?Bazı USB disklerin, USB belleklerin üzerinde yazma koruma kilidi bulunur. Yazma koruma kilidinin kapalı olduğundan emin olun. Yazma koruma kilidi açıksa Disk yazmaya karşı korumalı hatası alırsınız, USB Flash belleğe veya SD karta yazmak mümkün olmaz. Eğer usb bellek dolmuşsa bu hatayı alabilirsiniz.
Bellek kartı yazma korumalı ne demek?
Yazma koruması olan bir disk, hafıza kartı, flash, bellek veya yazılım, içerisindeki mevcut bilgiler korunduğu için bu depolama aygıtları üzerindeki dosyalar silinemez ve içeriği değiştirilemez ancak farklı bir aygıta veya bilgisayarınıza kopyalanabilir durumdadır.Disk biçimlendirme hatası nedir?
Disk biçimlendirme hatası aldığınızda sorunu anlamak için yapılan adımların başında el ile kontrol yer almalıdır. Diskin porta yerleştiği alanda herhangi bir tıkanıklık ya da eğilme gibi problemler olabilir. CMD’den CHKDSK komutunu kullanarak disk problemlerinin kontrol işlemini gerçekleştirebilirsiniz.Hafıza kartının kilidi nasıl açılır?
Hafıza kartının kilidi nasıl açılır?SD kartın sol tarafında bir kilidi mevcuttur. Kilidin yukarı tarafa doğru sürülmüş olduğundan emin olunuz (açık kilit pozisyonu). Kilitli olduğu takdirde hafıza kartınız üzerindeki verileri değiştiremez ve silemezsiniz. ÇÖZÜM 2 – Kilit düğmesinin yerini değiştirin.