AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Disk kontrolu nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
62.546
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Disk kontrolü nedir?​

Disk Denetimi, dosya sistemi hatalarını tanımlayarak otomatik olarak düzeltebilir ve sabit diskten veri yüklemeye ve yazmaya devam edebilmenizi sağlayabilir.

Açılışta chkdsk nasıl yapılır?​

Arama sonuçlarındaki cmd.exe öğesine sağ tıklayın ve Yönetici Olarak Çalıştır seçeneğini belirleyin. chkdsk yazın ve tuşuna basın….
- CHKDSK /Ryazın ve ardından tuşuna basın.
- Emin misiniz?
- Fixboot x: yazın; x, bilgisayar oturumunun açık olduğu sürücünün harfini temsil eder.

To Skip disk checking ne demek?​

To Skip disk checking ne demek?
Windows işletim sistemlerinde bilgisayarınız hazır olmadan kapatılırsa veya hard disk kaynaklı bir sorun tespit edilirse açılışta otomatik olarak Chkdsk taraması yapabilir.Chkdsk sabit disk sürücünüzde yer alan birimlerdeki sorunları denetleyen bir komut satırı aracıdır.

Disk nasıl kontrol edilir?​

Adım 1. Bu Bilgisayarı Dosya Gezgini’nde açın -> taramak istediğiniz HDD / SSD’ye sağ tıklayın -> Özellikler’i seçin. Adım 2. Araçlar sekmesinin altında -> Hata denetimi bölümünün altındaki Kontrol Et seçeneğini tıklayın.

Disk taraması ne işe yarar?​

CHKDSK / F / R / X’in birincil işlevi, bir disk birimindeki dosya sistemi ve dosya sistemi meta verilerinin bütününü taramak ve bulduğu mantıksal dosya sistemi hatalarını düzeltmektir. Ayrıca CHKDSK, hedef diskte fiziksel hasar nedeniyle oluşan bozuk sektörleri tespit etmek için de kullanılabilir.

Disk Neden %100 olur?​

Disk Neden %100 olur?
Sanal bellek, sisteminizde RAM gibi davranır. Özellikle RAM’in yetersiz olduğu durumlarda karşımıza çıkan Pagefile.sys hataları bilgisayarınızda bulunan disk kullanımı %100 hatasının nedeni olabilir.
HDD sağlığını nasıl öğrenebilirim?​
Basit arayüzü ve ücretsiz olmasıyla birlikte bu programın sıkça kullanılmasına şaşırmamak gerek.
- Crystal Disk Info yazılımı indirilir.
- Crystal Disk Info yazılımının kurulumu gerçekleştirilir.
- Yazılım açıldıktan sonra ilgili disk seçilir.
- “Sağlık Durumu” yazan kısım üzerinden TAHMİNİ sağlık öğrenilir.
Disk taraması ne kadar sürer?​
Bazı sistemlerde Chkdsk’i tamamlamak birkaç saat sürerken bazı sistemlerde hataları saptamak ve hataları sonuca ulaştırmak bir günden fazla sürebilir. Düzenli olarak Chkdsk çalıştırılan sistemlerde hataların olma şansı daha düşük olacağı gibi tarama süresi kısalacaktır.
 
Disk kontrolü, bir sabit diskin veya depolama biriminin bütünlüğünü ve sağlığını kontrol etmek için kullanılan bir işlemdir. Disk kontrolü genellikle dosya sistemi hatalarını tespit ederek otomatik olarak düzeltmeye çalışır ve diskteki verilere erişimi sağlar. Açılışta chkdsk komutunu kullanarak disk kontrolü yapılabilir. Bu işlem, diskteki dosya sistemi hatalarını tespit etmek ve düzeltmek için kullanılır.

Disk kontrolü yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Bilgisayarı Dosya Gezgini'nde açın.
2. Taramak istediğiniz HDD / SSD'ye sağ tıklayın ve "Özellikler"i seçin.
3. Araçlar sekmesine gidin ve Hata Denetimi bölümünde "Kontrol Et" seçeneğini tıklayın.

Disk taraması, CHKDSK / F / R / X komutlarıyla gerçekleştirilir ve diskteki dosya sistemi hatalarını düzeltebilir. Ayrıca, fiziksel hasar nedeniyle oluşan bozuk sektörleri tespit edebilir. Disk kontrolü sırasında hataların bulunması ve düzeltilmesi birkaç saat ile birkaç gün arasında değişebilir. Düzenli olarak disk kontrolü yapmak, hataların erken tespit edilmesine ve düzeltilmesine yardımcı olabilir.

Disk kullanımının %100 olması durumu genellikle yetersiz RAM veya sanal bellek sorunlarından kaynaklanabilir. Bu durumda, sanal belleğin doğru şekilde yapılandırılması veya RAM'in yükseltilmesi gerekebilir. HDD sağlığını öğrenmek içinse Crystal Disk Info yazılımı gibi ücretsiz araçlar kullanılabilir. Bu tür programlar, disk sağlığı ile ilgili bilgileri göstererek diskte olası sorunları önceden belirlemenize yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst