AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Disiplinler arasi egitim nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Disiplinler arası eğitim nedir?​

Disiplinler arası kavram olarak iki veya daha fazla disiplini birleştirmek ve kapsamak anlamına gelir. Disiplinler arası öğretimde; belirli bir kavram, problem ya da konu temel alınarak bu kavrama değişik yönlerden ışık tutabilecek bilgi ve beceriler ilgili alanlardan alınarak bütünleştirilir.

Disiplinler arası düşünce tarzına ne ad verilir?​

acobs disiplinlerarası yaklaşımı “bir kavramın, konunun, problemin ya da tecrübenin incelenmesi için birden fazla disiplinin yöntem ve bil- gisini bilinçli bir biçimde işe koşan program anlayışı” (s. 8) olarak tanımlamaktadır [1].
Multidisipliner eğitim ne demek?
Multidisipliner yaklaşım: ortak bir konuda, herkesin bir diğerinin ne yaptığı ile ilgilenmesine gerek kalmadan kendi işini yapmasıdır*. İnterdisipliner yaklaşım: ortak bir konuda, belirli disiplin bilgisine farklı disiplinlerin katkıda bulunmasıdır**.
Disiplinler arası bakış açısı ne demek?
Jacobs’ a (1989, 8) göre ise disiplinler arası yaklaşım ‘Bir kavram, konu ya da tecrübenin incelenmesi için farklı disiplinlerin yöntem bilgisini işe koşan program anlayışı’ olarak tanımlanmıştır.

Disiplinler arası tasarım nedir?​

Disiplinlerarası tasarım; benzer veya birbirinden ayrılan, farklı disiplin ve yaklaşımları ele almaktadır. Bir başka anlatımla yeni bir bilgi ve problemin sonucuna ulaşmayı amaçlayan disiplinler, birbiri ile iletişime geçerek ortadaki sınırları kaldırır. Kendi içerisinde işbirliği yapmanın bir yolunu bulur.

Inter disipliner ne demek?​

İnterdisipliner yaklaşım: ortak bir konuda, belirli disiplin bilgisine farklı disiplinlerin katkıda bulunmasıdır**. Disiplinler sınırlarını zorlar ve karşılıklı bir etkileşim içine girerler.
Multidisipliner nedir TDK?
Klinik tıp alanında bazı hastalıkların tanı ve tedavisinde ki, en başta kanserler gelmektedir, birden çok branş veya disiplin rol oynar. Buna multidisipliner veya çok branşlı yaklaşım denir, ve bu ekibin toplantısına kısaca tümör konseyi adı verilir.

Geri