- Konu Yazar
Disiplinin önemi nedir?
Disiplinin üç temel amacı vardır. Bunlar: 1.Sevgi ve güven ilişkisini geliştirmek 2.Benlik değerinin temelini atmak 3.Başkalarını anlayarak ve onların kişiliklerine saygı göstererek model görevini gerçekleştirmek olarak sınırlanabilir. Disiplin aile içindeki denge ve düzenin oluşturulmasında büyük önem taşır.Iç disiplin ne demek?
sıkı sıkıya bağlı olduğunuz, hayatta size avantaj getirecek şeyleri kapsayan alışkanlıklar bütünü diye tanımlayabiliriz. en basitinden dişlerinizi düzenli,hatta saatinizde fırçalamak,sporunuzu düzenli ve dakik olarak yapmak veya buluşmalara hep zamanında ve özenli gitmek bunlara dahildir.Eğitim Disiplin ne demek?
Eğitim Disiplin ne demek?Eğitimde disiplin ise; öğrenciye hangi davranışların istenilir olduğunu gösterip öğretmek, bu davranışı sergileyip sergilemediğini izlemek, davranışı beklenenden daha iyi sergilediğinde onu ödüllendirmek, iyi sergilenemediğinde cezalandırmaktır. Disiplinin iki boyutu bulunmaktadır.
Iç disiplin nasıl sağlanır?
Sağlam Bir Öz Disipline Sahip Olmanız İçin Edinmeniz Gereken 5 Alışkanlık- Uyanır uyanmaz beyninizi eğitmeye başlayın.
- 2. Zevk alacağınız işler yerine, önce zor işlerinizi bitirin.
- 3. Zevk alacağınız etkinlikleri erteleyin.
- Hedefinize giden yoldaki bütün engellerden kurtulun.
- 5. Zihninizi daha iyi yönetmeyi öğrenin.
Dış disiplin ne demek?
Dış kontrollü disiplin ve iç kontrollü disiplin (özdenetim). Dış kontrollü disiplin; çocuğumuzun davranışlarını kontrol etmek ve istediğimizi yaptırabilmek amacıyla kızma, bağırma, azarlama, tehdit, sözle hor görme ve sevgiyi esirgeme gibi yöntemlerdir.Disiplin okul ne demek?
Disiplin okul ne demek?Okul disiplini , bir öğretmenin veya okul organizasyonunun bir öğrenciye (veya bir öğrenci grubuna) karşı, öğrencinin davranışı devam eden eğitim etkinliğini bozduğunda veya okul tarafından oluşturulan bir kuralı çiğnediğinde yaptığı eylemlerle ilgilidir.