- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Disiplinin amacı ve ilkeleri nelerdir?
Disiplinin üç temel amacı vardır. Bunlar: 1.Sevgi ve güven ilişkisini geliştirmek 2.Benlik değerinin temelini atmak 3.Başkalarını anlayarak ve onların kişiliklerine saygı göstererek model görevini gerçekleştirmek olarak sınırlanabilir. Disiplin aile içindeki denge ve düzenin oluşturulmasında büyük önem taşır.Evde disiplin nasıl Sağlanir?
Çocuklarınızda Disiplini Sağlamanın Yolları- Beklentileriniz çocuğunuzun yaşına ve yapısına uygun olsun.
- Sadece olumsuz davranışlara tepki göstermek yanlış bir yaklaşımdır.
- Çocuğunuza deneme-yanılma fırsatı verin.
- Katı davranışlar sergilemek ve cezalandırmak istenilen davranışın yerleşmesini sağlamaz.
- Sabırlı olun.
Çocuk disiplini nedir?
Çocuk disiplini nedir?Disiplin çocuğa istenilen davranış ve alışkanlıkları öğretmek, kendi kendini denetleme ya da iç denetim olan ahlak gelişimini sağlamaktır. Disiplin bir anlamda çocuğun sahip olduğu sorumluklarıyla yaşantısındaki hareketlerinin, doğal ve sosyal sonuçlarını kabul etmesidir.
Çocuklar üzerinde otorite nasıl sağlanır?
Çocuklar üzerinde otorite nasıl sağlanır?Bunlar yapılırken ebeveynlerin çocuğa model olması oldukça önemlidir. Yine istenilen davranışlar sergilendiğinde abartıya kaçmadan sözel olarak ödüllendirmek pekiştirici olacaktır. Bunun yanı sıra, istenilen davranışları devam ettirme adına çocuğun yapmayı istediği aktiviteler de ödül olarak konulup desteklenebilir.
Disiplinin temel amacı nedir?
Disiplin; çocuğa istenen davranış alışkanlıklarını öğretmek, kendi kendini yani iç denetimini sağlamaktır. Bu ise dıştan zorlamayla olmaz. Önemli olan içselleşmiş bir sorumluluk duygusunun çocukta oluşturulmasıdır. Gelişim süreci içinde çocuk, zihinsel gelişimi için ilgileneceği bir faaliyet arar.Disiplin ilkeleri nelerdir?
Disiplinin ilkeleri:- * Kararlılık: Uzun bir tartışmaya girmeden arzuladığınız davranışın gerekçesini söyleyip istediğinizi yapmasını beklemek.
- * Kesinlik: “Hayır demişsem o olmayacak”
- * Süreklilik: “Geçen defa hayır demiştim, ısrarın faydası yok”
- * Sakinlik: “Ağlaman bittiğinde haber ver, bu konuyu konuşalım”
Eğitim Disiplin ne demek?
Eğitim Disiplin ne demek?Eğitimde disiplin ise; öğrenciye hangi davranışların istenilir olduğunu gösterip öğretmek, bu davranışı sergileyip sergilemediğini izlemek, davranışı beklenenden daha iyi sergilediğinde onu ödüllendirmek, iyi sergilenemediğinde cezalandırmaktır.
Dış disiplin ne demek?
Dış disiplin ne demek?Dış kontrollü disiplin ve iç kontrollü disiplin (özdenetim). Dış kontrollü disiplin; çocuğumuzun davranışlarını kontrol etmek ve istediğimizi yaptırabilmek amacıyla kızma, bağırma, azarlama, tehdit, sözle hor görme ve sevgiyi esirgeme gibi yöntemlerdir.