- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Disiplin tasarımı ne demek?
Disiplin tasarımı Bilim dalları olarak kabul edilen derslerin ve alanların bilim insanlarının uygulama yöntemi ile çalışması en önemli özelliğidir. Ortak noktalar ve benzer yapıya sahip bilgiler aynı ders ( disiplin) içerisinde yer alır. Disiplin tasarımında da içeriğe önem verilir.Program tasarlama nedir?
programın hangi öğeler oluşacağının ortaya çıkarılması sürecidir. öncelikle programın nasıl olacağını tasarlanmakla başlanmalıdır. oluşturan temel öğelerden oluşmakta ve plan çizmesi bu öğeler arasındaki ilişkiler açısından farklılıkları ortaya koymakla farklı tasarımlar ortaya çıkmaktadır.Sorun merkezli yaklaşım nedir?
Sorun Merkezli Program Tasarımları bireylerin ve toplumun yaşadıkları sorunlara göre düzenlenen program tasarımıdır. Bu program tasarımında bireyin sorunu merkezdedir. Sorun Merkezli Program Tasarımları, Yaşam Şartları, Çekirdek ve Toplumsal Sorunlar ve Yeniden Kurmacılık merkezli olarak 3 bölüme ayrılır.
Program tasarım modelleri nelerdir?
Konu Merkezli Tasarımlar.
Konu tasarımı ne demek?
Konu Tasarımı: Öğretilecek konu esastır ve bu konular evrensel gerçekleri içermektedir. Evrensel doğrulara göre düzenlenen bu konular uzman kişi tarafından düzenlenir ve değiştirilemez. Öğretmenin görevi konuyu olduğu gibi aktarmaktır. Konuların ön görülen zaman diliminde bitirilmesi esastır.Program Geliştirme Komisyonu kimlerden oluşur?
Bu grupta eğitim psikoloğu, eğitim sosyoloğu, eğitim felsefecisi, eğitim ekonomisti, eğitim denetçisi, eğitim yöneticisi, eğitim teknoloğu, iletişim uzmanı, halkla ilişkiler uzmanı ve diğer üyeler yer alabilir.Tyler Modeli tümdengelim mi?
Tyler modeli tümevarımı benimseyen akılcı bir model olarak bilinir. Hedefe dayalı model olarak da bilinir.