- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 122.937
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Disiplin soruşturması ne kadar sürer?
Disiplin amirleri uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını soruşturmanın tamamlandığı günden itibaren 15 gün içinde vermek zorundadırlar. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren hallerde soruşturma dosyası, kararını bildirmek üzere yetkili disiplin kuruluna 15 gün içinde tevdi edilir.Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren hallerde soruşturma dosyası, kararını bildirmek üzere yetkili disiplin kuruluna 15 gün içinde tevdi edilir. Disiplin kurulu, dosyayı aldığı tarihten itibaren 30 gün içinde soruşturma evrakına göre kararını bildirir.
7 günlük savunma süresi nasıl hesaplanır?
Kanun maddesinde yer alan süre 7 günlük süre hesaplamasına tebliğ tarihini takip eden günden itibaren başlanacak ve 7. günün sonunda itiraz süresi sona erecektir.Konuyu bir örnekle açıklamak gerekirse memura ayın 1 inde tebliğ edilen bir disiplin cezasına karşılık memur ayın 2 sinden itibaren 7 günlük sürede itiraz …
Savunma süresi ne kadardır?
Savunma istem yazısında; isnat edilen fiil ve hâller açıkça (yer, kişi, zaman ve olay belirtilerek) yazılmalı, 7 günden az olmamak üzere makul (savunma hazırlamaya yeterli) bir süre verilmeli, verilen süre içinde savunma yapılmadığı takdirde savunma hakkından vazgeçilmiş sayılacağına ilişkin ihtar bulunmalıdır.Memur disiplin süreci nasıl işler?
Disiplin soruşturması sonucunda alınan karar, hakkında soruşturma açılan memura yazılı olarak tebliğ edilir. 657 Sayılı DMK m.135 uyarınca, disiplin amirleri tarafından verilen; uyarı, aylık kesme, kınama cezalarına karşı disiplin kuruluna, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı ise yüksek disiplin kuruluna …
Polis idari soruşturma aşamalarında soruşturma; görevlendirilen yazısı, soruşturmacıya ulaştığı tarihten itibaren 2 ay içinde bitirilmesi gerekmektedir. Eğer kanunda belirtilen sürede soruşturma bitirilemiyor ise soruşturmacı ek süre isteyebilir. Ancak ek süre istemek için bir gerekçe belirtmek zorundadır.
Lisede disiplin cezası sicile işler mi?
Sicile işlemez…
Üniversite disiplin cezası nelere engel?
Yükseköğretim kurumundan iki yarıyıl için uzaklaştırma cezası görevlilere karşı cebir ve şiddet kullanarak görevin yapılmasına engel olunması, TCK’da suç sayılan eylemleri işlenmesi gibi sebeplerle verilmektedir.Savunma süresi ne zaman başlar?
Kanunu’nun 130.maddesi ve yargı kararıyla, memurlara savunma hakkı tanınmadıkça disiplin cezası verilemeyeceği hükme bağlanmıştır. ❖ 7 günden az olmamak üzere makul bir süre verilir. ❖ Savunma süresi tebliğin ertesi günü işlemeye başlar.
Olaydan kaç gün sonra savunma alınır?
Hakkında soruşturma yapılan memura, isnat edilen fiil ve hâller açıkça belirtilmek suretiyle, yedi günden az olmamak üzere verilen süre içerisinde bizzat veya vekili aracılığıyla yazılı veya sözlü olarak savunma yapması, aksi hâlde savunma hakkından vazgeçmiş sayılacağı hususu yazılı olarak bildirilir.10 gün işe gelmeyen memur hakkında nasıl işlem yapılır?
Buna göre, bağlı olduğu kurum tarafından kabul edilen mazereti olmadığı halde, görevine kesintisiz 10 gün süreyle devam etmeyen memurlar çekilme isteğinde bulunmuş sayılır. Keza, aylıksız izin süresi dolduğu halde, devam eden 10 gün içinde görevine dönmeyen memurlar da görevden çekilmiş sayılır.
Soruşturma esnasında memurun görevde kalması birtakım sakıncalar meydana getirebilmektedir. Bu her durumda karşımıza çıkmasa da bazı ağır disiplin suçlarında mevcut olabilmektedir. İşte böyle durumlarda disiplin soruşturması açan yetkili makam, DMK m.137 uyarınca görevden uzaklaştırma kararı alabilmektedir.
Lisede alınan disiplin cezaları silinir mi?
Öğretmenler kurulu kararına bağlı olarak cezaları, mezun olacakları ders yılı sonunda öğrenci dosyalarından silinir ve sonuç yazılı olarak velilerine bildirilir.