Disiplin nedir nasil saglanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Disiplin nedir nasıl sağlanır?​

Disiplin; çocuğu sağlıklı ve dengeli bir şekilde yetişkinliğe hazırlamaktır. Disiplin; çocuğun doğru ile yanlışı, iyi ile kötüyü ayırma, kendini kontrol edebilme, insan ilişkilerinde sınır koyabilme, iyi ve yardımsever olabilmek gibi temel duygularımızı güçlendirmektir.
Disiplinli ol ne demek?
Kanunlara ve kurallara uyma, görevini aldığı ve yaptığı işi nizam intizam içinde istenildiği gibi yapma. Disiplin Latince; öğretmek, terbiye etmek demek olan discipulus kelimesinden gelmiştir.

Öz disiplin ne demek?​

Özdisiplin; *Kişinin kendi kendini örgütle- mesi *Öz kontrolünü sağlaması *Sorumluluklarını yerine getir- mesi ve *Eylemlerini bir plana uygun olarak sürdürebilmesini ifade eder.
Disiplinler arası çalışma ne demek?
Disiplinlerarası veya disiplinler arası çalışmalar , iki veya daha fazla akademik disiplinin tek bir faaliyette birleştirilmesini içerir (örneğin, bir araştırma projesi). Sosyoloji, antropoloji, psikoloji, ekonomi vb. Gibi başka alanlardan bilgi alır. Sınırların ötesinde düşünerek bir şeyler yaratmakla ilgilidir.
Adım adım Öz disiplini geliştirmenin 10 Yolu
- 1- Kendinizi bilin.
- 2- Hedeflerinizi belirleyip, yapmanız gerekenlere başlayın.
- 3- Önce acıyı çekin ve hazzı yaşamayı erteleyin.
- 4-Kötü alışkanlıklardan kurtulup iyi alışkanlıklar edinin.
- 6- Replik ve sloganın gücünü kullanarak Öz Disipline de sadakat edin.
Disiplinli olmak ne işe yarar?
Disiplin, başkalarını kontrol etmek değil, onların kendilerini kontrol etmelerine yardımcı olmaktır (Küçükahmet, 2001). “Disiplin ceza değil. Yıkıcı davranışı ve bundan doğan tepkiyi önlemek içindir. Disiplinde önemli ilke, bireyin kendi ihtiyaçlarının karşılanmasından kendisinin sorumlu olmasıdır.

Disiplin nasıl bişey?​

Latince “eğitim ve öğretim” anlamına gelen ve kökeni discere sözcüğü olan disciplina kelimesidir. Disiplin, bir standartlar sistemini incelemek, öğrenmek, eğitmek ve uygulamaktır. Disiplin, kurallar, düzenlemeler veya ceza değildir. Uyum, itaat veya zorlama değildir.

Geri