- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Disiplin ne anlama gelir?
Kanunlara ve kurallara uyma, görevini aldığı ve yaptığı işi nizam intizam içinde istenildiği gibi yapma. Disiplin Latince; öğretmek, terbiye etmek demek olan “discipulus” kelimesinden gelmiştir. Askeri anlamda disiplin, kendisine hakimiyet, intizam ve itaat meydana getiren bir çeşit eğitimdir.Işyeri disiplini nedir?
İş disiplini, çalışanların işletme ile ilgili kural ve düzenlemeler kapsamında, işletme uygulamalarından kopmasını engelleyen uygulamalardır. Hayattaki en başarılı insanlar disiplinli olanlardır.Öz disiplin kişinin belirlemiş olduğu hedeflere ulaşabilmesi için davranışlarını ve alışkanlıklarını kontrol altında tutması; hedeflerine odaklanması, izlemesi gereken süreçleri takip ederek hedefe ulaşma sürecindeki psikolojik tutumlarıdır. Kişinin hislerini kontrol etme ve zayıf yönlerini aşma yeteneğidir.
Eğitimde disiplin nedir?
Eğitimde disiplin ise; öğrenciye hangi davranışların istenilir olduğunu gösterip öğretmek, bu davranışı sergileyip sergilemediğini izlemek, davranışı beklenenden daha iyi sergilediğinde onu ödüllendirmek, iyi sergilenemediğinde cezalandırmaktır.
Iş yaşamında Disiplin neden önemlidir?
İş disiplini bireylerin çalışma ortamını çalışanlar ve yönetim için keyifli bir hale getirmek ve iyi iş yapabilmekle alakalıdır. İş disiplini en doğru şekilde, yönetici ve çalışanlar arasında tam anlamıyla bir güven oluştuğu durumlarda olumlu etkiler gösterir.
Disiplin nasıl edinilir?
Adım adım Öz disiplini geliştirmenin 10 Yolu- 1- Kendinizi bilin.
- 2- Hedeflerinizi belirleyip, yapmanız gerekenlere başlayın.
- 3- Önce acıyı çekin ve hazzı yaşamayı erteleyin.
- 4-Kötü alışkanlıklardan kurtulup iyi alışkanlıklar edinin.
- 6- Replik ve sloganın gücünü kullanarak Öz Disipline de sadakat edin.
Insan kendini nasıl disipline eder?
Öz-disiplini Öğrenmek için 10 Adım- Bunun sizin suçunuz olmadığını fark edin.
- Bunu çözülmesi gereken basit bir problemden fazlasıymış gibi görmeyin.
- Mücadele ettiğiniz belirgin bir problemi seçin.
- Çok belirgin olan bir hedef belirleyin.
- Günlük kendinizi izleme kağıdı oluşturun.
- Birine hedefinizi söyleyin.