AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Disiplin nasil tanimlanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.261
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Disiplin nasıl tanımlanır?​

Belirli bir yönetişim sistemi kapsamında buna uygun olarak düzenlenmiş eylem ya da eylemsizlik disiplin olarak ifade edilmektedir. İnsan ve hayvan davranışlarını ele almak suretiyle toplum ya da çevreye düzenlemek amacıyla uygulanır.

Disiplin nasıl elde edilir?​

Sağlam Bir Öz Disipline Sahip Olmanız İçin Edinmeniz Gereken 5 Alışkanlık
- Uyanır uyanmaz beyninizi eğitmeye başlayın.
- 2. Zevk alacağınız işler yerine, önce zor işlerinizi bitirin.
- 3. Zevk alacağınız etkinlikleri erteleyin.
- Hedefinize giden yoldaki bütün engellerden kurtulun.
- 5. Zihninizi daha iyi yönetmeyi öğrenin.

Disiplinlerarası ne demek TDK?​

Disiplinlerarası ne demek TDK?
Disiplinlerarası kelimesi kavram olarak, en az iki alanı bir araya getirmek ve birbiri içine almak anlamındadır (Cluck, 1980; Kline, 1995). Disiplinlerarası yaklaĢım, bir kavram, tema veya problem incelenirken en az iki disipline ait yöntem ve bilgilerden faydalanan program yaklaĢımıdır (Jacobs, 1989).

Disiplin nasıl uygulanır?​

Disiplin nasıl uygulanır?
Çocuklarınızda Disiplini Sağlamanın Yolları
- Beklentileriniz çocuğunuzun yaşına ve yapısına uygun olsun.
- Sadece olumsuz davranışlara tepki göstermek yanlış bir yaklaşımdır.
- Çocuğunuza deneme-yanılma fırsatı verin.
- Katı davranışlar sergilemek ve cezalandırmak istenilen davranışın yerleşmesini sağlamaz.
- Sabırlı olun.

Lisede disiplin cezası nedir?​

MADDE 163- (1) Öğrencilere, disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiillerinin niteliklerine göre; a) Kınama, b) Okuldan kısa süreli uzaklaştırma, c) Okul değiştirme, ç) Örgün eğitim dışına çıkarma cezalarından biri verilir.

Disiplinlerarası eğitim ne demek?​

Disiplinlerarası öğretim, farklı disiplinlere ait bilgi ve be- cerileri anlamlı bir biçimde biraraya getirme ve kullanma yönünde etkili bir strateji olarak görülmektedir. Bu yak- laşım aynı zamanda bütüncül olan doğal düşünme bi- çimimizle tutarlılık göstermektedir.
 
Disiplin genel olarak belli bir düzen veya kontrol altına alınmış bir şekilde hareket etme yeteneği olarak tanımlanabilir. Bu düzen veya kontrol, belirli bir yönetişim sistemi ya da kural seti içerisinde uygulanan eylem veya eylemsizliklerle sağlanabilir. Disiplin, bireyin davranışlarını belirli normlar çerçevesinde düzenleyerek toplumsal veya çevresel normlara uygun bir şekilde hareket etmesini amaçlar.

Disiplini elde etmek için bazı alışkanlıklar geliştirmek önemlidir. Sağlam bir öz disiplin kazanmak için uygulanabilecek bazı adımlar şunlar olabilir:

1. Sabahları uyanır uyanmaz beyni aktive edecek aktiviteler yapmak.
2. Zor ya da işe yaramaz olduğunu düşündüğünüz görevleri önceliklendirmek ve ilk olarak bitirmek.
3. Keyif aldığınız aktiviteleri ödüllendirici etkiye sahip olacak şekilde ertelemek.
4. Hedeflerinize ulaşmanızı engelleyen faktörleri belirleyip ortadan kaldırmak.
5. Zihinsel yönetim becerilerinizi geliştirerek dikkatinizi ve odaklanmanızı artırmak.

Disiplinlerarası kavramı ise en az iki farklı disiplini bir araya getirme, birbiri içine alarak bilgi ve yöntemlerden faydalanan bir yaklaşımı ifade eder. Özellikle karmaşık konuları incelemek, çok disiplinli bakış açılarıyla ele almak ve farklı alanlardan gelen bilgiyi bir arada değerlendirmek için disiplinlerarası yaklaşım önemli bir stratejidir.

Disiplini uygulamak özellikle çocuklar için de önemlidir. Çocuklarda disiplini sağlamanın yolları arasında beklentilerin yaş ve yapılara uygun olması, olumlu davranışları ödüllendirme, deneme-yanılma fırsatı verme, katı değil anlayışlı olma gibi faktörler önemlidir.

Lisede disiplin cezası ise öğrencilere yönelik uygulanan cezaları kapsar. Disiplin cezaları, öğrencilerin davranışlarına bağlı olarak kınama, okuldan kısa süreli uzaklaştırma, okul değiştirme veya örgün eğitim dışına çıkarma gibi farklı düzeylerde olabilir.

Son olarak, disiplinlerarası eğitim veya öğretim, farklı disiplinlere ait bilgi ve becerileri bir araya getirerek anlamlı bir şekilde kullanma stratejisini ifade eder. Bu yaklaşım, bütüncül düşünme biçimimizle uyumlu olarak karmaşık konuları anlamamıza ve çözmemize yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst