AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Disiplin Kurulu nedir okul?

Editör

Yeni Üye

Disiplin Kurulu nedir okul?​

Madde 24- (Değişik: 26.2.2002/24679 RG ) Okul Disiplin Kurulu, okulun düzen ve disiplini hakkında görüşmeler yapar ve kararlar alır. Okul Disiplin Kurulu; a) Disipline aykırı davranışların nedenlerini inceler ve bunların ortadan kaldırılma yollarını arar.

Lisede disiplin cezası nedir?​

Lisede disiplin cezası nedir?
1-Kınama: Genelde öğrenci uyarılır. Aynı hatanın tekrarında bir üst ceza verilir. 2-Uzaklaştırma: Geçici süre okuldan uzaklaştırılırsınız. 3-Okuldan Atılma: Okuldaki kaydınız silinir.

Disiplin Kurulu kaç üyeden oluşur?​

Disiplin Kurulu kaç üyeden oluşur?
Disiplin kurulu: Madde 18 – Disiplin kurulu en az üç en çok beş üyeden oluşur.

Il polis disiplin kurulunda kimler var?​

İl polis disiplin kurulu, vali yardımcısının başkanlığında toplanır. Vali yardımcısının başkanlık ettiği il disiplin kurulunda İl hukuk işleri müdürü vali yardımcısına eşlik eder. İl hukuk işleri müdürünün bulunmadığı durumlarda il hukuk işleri şube müdürlüğünün bağlı olduğu vali yardımcısı katılmak zorundadır.

Disiplin ceza nedir?​

Disiplin ceza nedir?
Buna göre memuriyette disiplin cezası, “kamu hizmetlerinin gereği gibi yürütülmesini sağlamak amacı ile kanunların, tüzüklerin ve yönetmeliklerin Devlet Memuru olarak emrettiği ödevleri yurt içinde veya dışında yerine getirmeyenlere, uyulmasını zorunlu kıldığı hususları yapmayanlara, yasakladığı işleri yapanlara” …

Disiplin Kurulu kimlerden oluşur MEB?​

Disiplin Kurulu kimlerden oluşur MEB?
MADDE 11- (1) İl milli eğitim disiplin kurulu; valinin görevlendireceği vali yardımcısının başkanlığında, il milli eğitim müdürü, vali tarafından görevlendirilen milli eğitim müdürlüğünde personelden sorumlu bir şube müdürü ve biri ilköğretim, diğeri ortaöğretim kurumları müdürlerinden olmak üzere iki eğitim kurumu …
Disiplin cezası alan biri yüksek lisans yapabilir mi?​
Soruşturmalar sonucunda verilen kararlar öğrencilerin eğitim hakkına müdahale oluşturmasının yanı sıra öğrenciler açısından birçok başka olumsuz sonuç da doğurmaktadır. Bazı üniversiteler ise lisans eğitimi sırasında disiplin cezası almış öğrencilerin yüksek lisans başvurularını kabul etmemektedir.

Disiplin Kurulu nedir konusunda paylaşılan bilgilere göre, Disiplin Kurulu okulun düzen ve disiplini hakkında görüşmeler yapar ve alınacak kararları belirler. Disipline aykırı davranışların nedenlerini inceler ve bu davranışların ortadan kaldırılması için çözüm yolları arar. Ayrıca, Disiplin Kurulu en az üç en çok beş üyeden oluşur.

Lisede disiplin cezası ise genellikle üç farklı seviyede uygulanmaktadır:
1. Kınama: Öğrenci uyarılır ve aynı hatayı tekrarlaması durumunda artan cezalar uygulanabilir.
2. Uzaklaştırma: Geçici olarak okuldan uzaklaştırma cezası verilebilir.
3. Okuldan Atılma: En ciddi ceza olup, öğrencinin okuldaki kaydı silinebilir.

İl polis disiplin kurulu ise vali yardımcısının başkanlığında toplanır ve il hukuk işleri müdürü ile birlikte çalışır.

Disiplin cezası ise kamu hizmetlerinin düzgün bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla verilen cezalardır. Devlet memurlarının yasalara, yönetmeliklere ve kurallara uymaması durumunda disiplin cezaları uygulanabilir.

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı olarak faaliyet gösteren il milli eğitim disiplin kurulu; vali yardımcısının başkanlığında, il milli eğitim müdürü ve vali tarafından belirlenen milli eğitim müdürlüğündeki personelden sorumlu bir şube müdürü ile iki eğitim kurumu müdüründen oluşur.

Son olarak, bazı üniversiteler lisans eğitimi sırasında disiplin cezası alan öğrencilerin yüksek lisans başvurularını kabul etmeyebilir. Bu nedenle, disiplin cezası alan bir kişinin yüksek lisans yapabilmesi için üniversitesinin politikalarına ve kabul koşullarına uygun olması gerekmektedir.

Geri