Disiplin Kurulu kararı nasıl yazılır?
Kararların Yazılması (Disiplin Yönetmeliği Madde-44) : Kararlar, verdikleri tarihten itibaren en geç 15 (on beş) gün içinde, raportörler tarafından, gerekçeli olarak ve oybirliği veya çoğunlukla verildiği belirtilerek yazılır. Başkan ve üyeler tarafından imzalanır.Avukat hakkında yapılan disiplin soruşturması hangi merci tarafından yapılır?
DİSİPLİN SORUŞTURMASI AVUKATIN LEVHASINA KAYITLI OLDUĞU BARO YÖNETİM KURULU TARAFINDAN YAPILIR. BARO, YÖNETİM KURULU ÜYELERİNDEN BİRİNİ MUHAKKİK ( SORUŞTURMACI ) OLARAK GÖREVLENDİRİR. BARO YÖNETİM KURULU, SORUŞTURMA AMACI İLE HER TÜRLÜ ADLİ, İDARİ , KAZAİ MERCİLERDEN BİLGİ ve BELGE İSTEYEBİLİR.Disipline gidince ne olur?
1-Kınama: Genelde öğrenci uyarılır. Aynı hatanın tekrarında bir üst ceza verilir. 2-Uzaklaştırma: Geçici süre okuldan uzaklaştırılırsınız. 3-Okuldan Atılma: Okuldaki kaydınız silinir.
Disiplin cezasından nasıl kurtulurum?
Disiplin amirleri tarafından verilen uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarına karşı disiplin kuruluna, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı yüksek disiplin kuruluna itiraz edilebilir. İtirazda süre, kararın ilgiliye tebliği tarihinden itibaren yedi gündür.Disiplin Kurulu kararı nasıl tebliğ edilir?
(2) Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren hâllerde soruşturma dosyası, kararını bildirmek üzere yetkili disiplin kuruluna on beş gün içinde tevdi edilir. Disiplin kurulu, dosyayı aldığı tarihten itibaren otuz gün içinde soruşturma evrakına göre kararını bildirir.Disiplin soruşturmasında savunma nasıl yazılır?
Memur savunmalarını yazılı veya sözlü olarak sunabilir. Memur disiplin soruşturmasında savunma, tebliğ edilen yazıda bildirilen olay ve vakıalara yönelik olmalı, çok detaylı veya konu ile alakasız bilgilere yer verilmemeli, konudan uzaklaşılmamalıdır.
Avukatlık Yasası Madde 134: Avukatlık onuruna, düzen ve gelenekleri ile meslek kurallarına uymayan eylem ve davranışlarda bulunanlarla, mesleki çalışmada görevlerini yapmayan veya görevinin gerektirdiği dürüstlüğe uygun şekilde davranmayanlar hakkında bu kanunda yazılı disiplin cezaları uygulanır.