AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Disiplin cezasi sicile isler mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.384
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Disiplin cezası sicile işler mi?​

Bu cezaları Saymayın Bunlar Sadece Başlangıç Hiç bir işleme alınmaz Sadece Kağıt üzerindedir. Sicile işlemez… Da Uzaklaştırma Sicile İşler Buda Bir işe gireceğiniz Zaman Sizin GBT nize Bakıldıgı Zaman İşe girme Oranınız 0 Dur Tahmin Tabi akraba falan yanında çalışırsınız Ama devlet işlerine Almazlar..

Disiplin cezası ne zaman silinir?​

Disiplin cezası ne zaman silinir?
Devlet memurluğundan çıkarma cezasından başka bir disiplin cezasına çarptırılmış olan memur uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, diğer cezaların uygulanmasından 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini isteyebilir.

Disiplin cezası hangi mahkeme kararları?​

Tüm disiplin cezalarına karşı açılacak iptal davalarına idare mahkemesi bakmakla görevlidir. Kesinleşen disiplin cezasına karşı İdari Yargılama Usulü Kanunun 7. Maddesine göre kararın tebliğini izleyen 60 gün içinde dava açılabilir. Yetkili mahkeme disiplin cezası veren kurumun bulunduğu yerdeki idare mahkemesidir.

Disiplin cezası ne tür bir işlemdir?​

Disiplin cezası ne tür bir işlemdir?
Disiplin cezaları özelde kurum ve kuruluşlarda düzenin sağlanması, genelde ise kamu yararı için kanunlarda öngörülmüş idari işlemlerdir. Soruşturma netice- sinde tesis edilen disiplin cezalarının hukuka uygunluğunun denetimi idari yargı mercileri tarafından işlemin unsurları dikkate alınarak yapılmaktadır.
Lisede disiplin cezası alırsak ne olur?​
2-Uzaklaştırma: Geçici süre okuldan uzaklaştırılırsınız. 3-Okuldan Atılma: Okuldaki kaydınız silinir. O okulda eğitiminize devam edemezsiniz. 4-Örgün Eğitimin Dışına Çıkarma: Hiçbir devlet okulunda eğitim alamazsınız.

KYK uyarma cezası sicile işler mi?​

KYK uyarma cezası sicile işler mi?
(2) Uyarma ve kınama cezaları; öğrenciye yaptığı suçtan dolayı, bir daha suç işlememesi için dikkatli olması yönünde yapılan yazılı ihtardır. (5) Verilen cezalar öğrencinin siciline işlenir.

657 uyarma cezası ne zaman silinir?​

MADDE 40- (1) Özlük dosyasına uyarma, kınama, aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezaları işlenen devlet memurları, cezanın uygulanma tarihinden itibaren; a) Uyarma ve kınama cezalarında beş yıl, b) Aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarında on yıl, geçtikten sonra, atamaya yetkili …

Maaş kesimi cezası ne zaman silinir?​

Maaş kesimi cezası ne zaman silinir?
Aylıktan kesme cezası alan memur, aylıktan kesme cezasının uygulanmasından 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini istenebilir. Disiplin amirleri tarafından verilen aylıktan kesme cezalarına karşı disiplin kuruluna itiraz edilebilir.

Öğretmenin aldığı ceza nereye işlenir?​

Maddesinde ; “ Disiplin cezaları memurun özlük dosyasına işlenir.

Disiplin cezası Belgesi nasıl alınır?​

Disiplin cezası Belgesi nasıl alınır?
Disiplin cezası almadığına dair belge birçok yerden alınabilmektedir. Bunların en kolayı e-okul üzerindendir. Diğeri de okul yönetiminden imzalı belge almaktır. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bu şekilde alabilirler.
Memura uyarma ve kınama cezasını kim verir?​
Uyarma Cezası, ceza verilecek memurun disiplin amiri tarafından verilir. Disiplin amirleri her kurum için ayrı ayrı düzenlenmiştir. Örneğin, okuldaki öğretmen hakkında disiplin cezası vermeye yetkili amir, okul müdürüdür. Özel kanunların disiplin cezası vermeye yetkili amir ve kurullarla ilgili hükümleri saklıdır.
 
Merhaba,

Disiplin cezaları genellikle kurum ve kuruluşlarda düzenin sağlanması amacıyla uygulanan idari işlemlerdir. Kurumların iç düzenini ve disiplinini korumak için belirli davranış kurallarına uymayan kişilere verilen cezalardır. Disiplin cezası alan kişilerin hukuka uygunluğu idari yargı mercileri tarafından denetlenmektedir. Disiplin cezalarının yazılı veya sözlü uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması gibi çeşitleri bulunmaktadır.

Disiplin cezaları genelde sicile işlemez. Örneğin, sadece başlangıç düzeyinde verilen cezalar genellikle sadece kağıt üzerinde kalır ve sicile işlenmez. Ancak uzaklaştırma gibi daha ciddi cezalar sicile işlenebilir ve bu durum, kişinin iş başvurularında karşısına çıkabilir.

Disiplin cezalarının belirli bir süre sonra silinme durumu da mevcuttur. Örneğin, devlet memurluğundan çıkarma cezasından başka bir disiplin cezasına çarptırılmış olan bir memur, uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, diğer cezaların uygulanmasından 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini isteyebilir.

Mahkeme kararlarıyla verilen disiplin cezalarına karşı açılacak iptal davalarına idare mahkemesi bakmaktadır. Kesinleşen disiplin cezasına karşı dava açma süresi ise kararın tebliğini takip eden 60 gün içinde geçerlidir.

Eğer lisede disiplin cezası alınırsa çeşitli cezalarla karşılaşılabilir, bu cezalar arasında geçici uzaklaştırma, okuldan atılma ve örgün eğitimin dışına çıkarma gibi farklı ceza türleri bulunmaktadır.

KYK'dan alınan uyarma ve kınama cezaları ise öğrencinin siciline işlenmektedir. Bu cezalar, öğrencinin daha sonra tekrar suç işlememesi için bir uyarı niteliği taşır.

Disiplin cezalarının süresi dolması durumunda özlük dosyasından silinebilir. Örneğin, aylıktan kesme cezası alan bir memur, cezanın uygulanmasından 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, cezanın özlük dosyasından silinmesini talep edebilir.

Öğretmenlerin aldığı disiplin cezaları da özlük dosyasına işlenmektedir, bu cezaların da belirli süreler sonunda silinme hakları olabilir.

Disiplin cezası belgesi alma süreci genellikle e-okul üzerinden veya okul yönetiminden imzalı belge almak suretiyle gerçekleşebilir. Çeşitli sebeplerle ceza alan memurların ise disiplin kuruluna itiraz etme hakları bulunmaktadır.

Uyarma ve kınama cezalarını verme yetkisi, ceza verilecek kişinin disiplin amirindedir. Örneğin, okuldaki bir öğretmenin disiplin cezası verebilmeye yetkili amiri okul müdürü olabilir.

Umarım sorularınıza verdiğim yanıtlar faydalı olmuştur. Başka bir konuda daha sorunuz varsa size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.
 
Geri
Üst