Disiplin cezası alan biri akademisyen olabilir mi?
Bu cezayı alanlar üniversitelerde akademisyen olarak bir daha görev alamayacaklar. * Görevden uzaklaştırma süresinin her defasında 3 (üç) ay süre ile uzatılmasına dair düzenleme yapılmıştır.Üniversite disiplin amirleri kimlerdir?
Yükseköğretim Kurulu Başkanı, üst kuruluşlar ile bütün yükseköğretim kurumlarının; Rektör, bütün üniversitenin, Dekan, bütün fakültenin; Enstitü veya yüksekokul müdürü, bütün enstitü veya yüksekokulun her kademesindeki görevlilerin disiplin amiri olup bunlar hakkında resen disiplin soruşturması açabilir veya …Uyarma cezası yaygın olarak Yükseköğretim Kurumu yetkililerince tespit edilen yerler dışında ilan asmak vb gibi sebeplerle verilmektedir. Yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası kurum içerisinde uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri satmak, satın almak, başkalarına vermek ve ticaretini yapmak gibi sebeplerle verilir.
Fakültelerde disiplin Kurulu kimlerden oluşur?
Üniversite Disiplin Kurulu; rektör dışındaki üniversite yönetim kurulu üyelerinden oluşur; kurula akademik olarak en kıdemli profesör üye başkanlık eder. Üniversite bağlı birimlerinin yönetim kurulları aynı zamanda disiplin kurulu olarak görev yapar. Bu birimlerin disiplin kurullarında dekan veya müdür yer alamaz.
Öğretim Üyesi danışmanlık yapabilir mi?
Buradan da anlaşılacağı gibi, öğretim üyeleri, kendi alanlarıyla ilgili olarak bağımlı veya bağımsız çalışabilecekler. Aynı şekilde bir maliyeci öğretim üyesi, herhangi bir işletmeye danışmanlık yapabilir.
Disiplin cezası alan öğrenci memur olabilir mi?
657 sayılı Kanunun 48. maddesinde yer alan düzenleme gereğince artık tüm memuriyete girişlerde güvenlik soruşturması yapılmaktadır. Bu nedenle öğrencilik döneminde alınan disiplin cezalarının niteliği de memuriyete girişi etkileyecektir.Üniversitenin en büyük idari amiri kimdir?
İdari personel 657 sayılı DMK’na göre çalışır. En üst amir üniversite genel sekreteridir.Bölüm, anabilim, anasanat, bilim ve sanat dalı başkanları, araştırma merkezi müdürleri ve bunların yardımcıları, hukuk müşaviri, daire başkanları, şube müdürleri disiplin amiri sayılmadıklarından soruşturma açma yetkileri yoktur.
Üniversite uyarı cezası silinir mi?
Kamu görevinden çıkarma cezasından başka bir disiplin cezasına çarptırılmış olanlar uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, diğer cezaların uygulanmasından 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini isteyebilir.
Üniversitede uyarı cezası almak memuriyete engel midir?