- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.050
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Disiplin amiri soruşturma yapabilir mi?
Disiplin cezası verilebilmesi için disiplin soruşturmasının yapılması şarttır. Disiplin soruşturması, disiplin amiri tarafından bir soruşturmacı (muhakkik) görevlendirilmesi ile başlar. Soruşturmacının soruşturmasını yürüttüğü memura eşit veya daha üst bir görevde bulunması zorunludur.Disiplin cezasına itiraz kaç gün?
MADDE 35- (1) Disiplin amirleri tarafından verilen uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarına karşı disiplin kuruluna, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı yüksek disiplin kuruluna itiraz edilebilir. (2) İtirazda süre, kararın ilgiliye tebliği tarihinden itibaren yedi gündür.Valiler, kaymakamlara göre bir üst disiplin amiridirler. Bölge müdürlerinin disiplin amiri bölge müdürlüğünün merkezinin bulunduğu ilin valisi, üst disiplin amiri ise bakanlıklarda müsteşar veya bakan, bağlı veya ilgili kuruluşlarda müsteşar, başkan veya genel müdürlerdir.
Disiplin soruşturmasında zamanaşımı ne zaman başlar?
Disiplin soruşturmasında zamanaşımı ne zaman başlar?Disiplin cezasını gerektiren fiil ve hallerin işlendiği tarihten itibaren nihayet iki yıl içinde disiplin cezası verilmediği takdirde ceza verme yetkisi zamanaşımına uğrar.
Memura kaç gün içinde soruşturma açılması gerekiyor?
Memura kaç gün içinde soruşturma açılması gerekiyor?MADDE 13 – (1) Disiplin soruşturmasına olayın öğrenilmesini müteakip derhal başlanır. Soruşturma, onay tarihinden itibaren onbeş gün içinde sonuçlandırılır. Soruşturmanın bu süre içerisinde bitirilememesi halinde soruşturmacı, gerekçeli olarak ek süre verilmesi talebinde bulunur.
Memur adli ceza alırsa ne olur?
(657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer. Mahkum olunan 1 yıl hapis cezası adli para cezasına çevrildiği takdirde memuriyet engeli ortadan kalkar.Yüz kızartıcı ve utanç verici suçlar nelerdir?
Yüz Kızartıcı Suçlar Nelerdir?- Hırsızlık Suçu,
- Dolandırıcılık Suçu,
- Güveni Kötüye Kullanma Suçu,
- Görevi Kötüye Kullanma Suçu,
- Rüşvet Suçu,
- İrtikap Suçu,
- Zimmet Suçu,
- Özel Belgede Sahtecilik Suçu,
kararın tebliğinden itibaren 7 gün içinde itiraz edilebilir. Süresi içinde itiraz edilen disiplin cezaları, itiraz mercilerinin bu konuda verecekleri karar veya süresi içinde itiraz hakkında karar vermemeleri üzerine kesinleşir. Devlet memurluğundan çıkarma cezasına karşı ise itiraz yolu bulunmamaktadır.
Mahkemece iptal edilen disiplin cezası sonrası idare yeniden ceza verebilir mi?
Mahkemece iptal edilen disiplin cezası sonrası idare yeniden ceza verebilir mi?# Disiplin cezasının mahkeme kararıyla iptal edilmesi halinde, kararın İdareye tebliğ olduğu tarihten itibaren kalan disiplin ceza zamanaşımı süresi (2-6 yıl) içinde mahkemenin iptal gerekçesi dikkate alınarak yeniden disiplin cezası tesis edilebilir.