- Konu Yazar
- #1
Dişi ve erkek hurma nasıl anlaşılır?
Dişi ağaç ve erkek ağacı ayıran en belirgin özelliği de şöyle anlatıyor Ahmet Yavuz: “Kadınların saçı nasıl uzun ve salıksa dişi hurma ağaçlarının dalları da öyle uzun ve salıktır. Erkeklerin saçı nasıl kısa ve dik dikse erkek hurma ağaçlarının dalları da öyle yukarıya doğru dik diktir.”Hurma fidanı bakımı nasıl yapılır?
Hurma fidanı bakımı nasıl yapılır?Hurma ağacı yetişirken onu direk güneş ışığından koruyun ve çok karanlık bir ortamdan da uzakta tutmalısınız. Bulunduğu ortam bol ışık almalı. Hurma bitkisini sularken kullandığınız su ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalı mümkünse oda sıcaklığında dinlenmiş su kullanınız.
Hurma çekirdeği nasıl yetiştirilir?
Hurma çekirdeği nasıl yetiştirilir?Bir bardağa doldurduğunuz ılık suyun içine çekirdekleri koyduktan sonra üç gün geçmesini bekleyin. Bu süre sonunda çekirdeklerin şiştiğini göreceksiniz. Şişen hurmaları bir kaba, ıslak talaş içerisine ekin ve talaşın nemli kalmasını sağlayın. Bir ay sonra hurma ağacınız filizlenmeye başlayacaktır.
Yaş hurma ağacı nasıl yetiştirilir?
Çimlenme işleminden sonra toprağın altında 10 ile 20 cm aralığında kalacak şekilde bir kaba dikilir. Fakat bu kapların altı mutlaka delik olmalıdır. Bu işlemlerden 15 gün sonra da yaprakları çıkmaya başlar. Hurma ağaçları mutlaka 1 yaşını doldurana kadar çok sıcaktan korunması gerekir.Trabzon hurması çekirdekten nasıl yetiştirilir?
Trabzon hurması çekirdekten nasıl yetiştirilir?Cennet hurması, kendi çekirdeklerinden yetişen bir ağaç çeşididir. Meyvenin içerisinden özellikle çıkarılan çekirdekler, önce saksıda veya küçük bir alanda çimlendirmeye bırakılmalıdır. Saksının içine konulan temiz toprak yaklaşık 15 dakika sulandıktan sonra çekirdekler toprağa ekilir.
Trabzon hurması ağacı ömrü ne kadardır?
Trabzon hurması ağacı ömrü ne kadardır?Trabzon hurması fidanları çok yıllık bir ağaç olup ekonomik ömrü ise bakım şartlarına bağlı olarak değişmektedir. Bakım şartları sağlanan Trabzon hurması fidanlarının ortalama ömrü 40-50 yıl olup yoğun yetiştiriciliği yapılan bölgelerde ise ekonomiye değer katan meyve çeşitleri içinde yer almaktadır.
Eylül ve Ekim Aylarında Hasat Edilmektedir. Hurmaların hasat işlemleri eylül ve ekim aylarında gerçekleştirilmektedir. Hurma Arap ülkelerinde ve Türkiye’de oldukça çok tüketildiğinden dolayı hurmalar kısa süre içerisinde tükenmektedir. Medine’de kalan Türklerin çoğu geçimini hurma satarak karşılamaktadır.