SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Dışı Gevrek İçi Yumuşak Tel Tel Açmalar Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı un (dikkatli ekleyin)
Açmaların üzerine sürmek için ;
Yaklaşık 4 yemek kaşığı zirveli yumuşak ekmek üstü margarin
Üzeri için;
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
Dışı Gevrek İçi Yumuşak Tel Tel Açmalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya, şeker ve ılık suyu geniş bir yoğurma kabına alıp karıştıralım.
Üzerine un hariç tüm materyalleri oda sıcaklığında olmak kaidesiyle koyup güzelce karıştıralım.
Daha sonra unu dikkatli ekleyerek yumuşak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Hamurun üzerini örterek sıcak bir ortamada mayalanması için bekletelim.
Mayalan hamuru mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp bezeler yapalım bu bezeleri daha büyük yapabilirsiniz sizin isteğinize bağlı.
Bezelerin üzerine bıçak yada kaşık yardımıyla margarin sürelim ve birinci yaptığımızdan başlayarak yemek tabağı büyüklüğünde açalım.
Açtığımız bezeyi oklava halinde yuvarlayıp tezgahta elimizle biraz daha genişletip ikiye katlayıp tekrar kıvırıp iki ucunu kapatarak tepsiye dizelim.
Tepsi mayası gelince yumurta sarısını sürüp 190 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz.
Piştikten sonra kesinlikle üzerine mutfak bezi örterek soğuması için kenara alalım.
Şahane açmalar yemeye hazır afiyet olsun.
Bardak ölçüm
250 ml su bardağı
Klasik çay bardağı
Dışı Gevrek İçi Yumuşak Tel Tel Açmalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı un (dikkatli ekleyin)
Açmaların üzerine sürmek için ;
Yaklaşık 4 yemek kaşığı zirveli yumuşak ekmek üstü margarin
Üzeri için;
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
Dışı Gevrek İçi Yumuşak Tel Tel Açmalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya, şeker ve ılık suyu geniş bir yoğurma kabına alıp karıştıralım.
Üzerine un hariç tüm materyalleri oda sıcaklığında olmak kaidesiyle koyup güzelce karıştıralım.
Daha sonra unu dikkatli ekleyerek yumuşak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Hamurun üzerini örterek sıcak bir ortamada mayalanması için bekletelim.
Mayalan hamuru mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp bezeler yapalım bu bezeleri daha büyük yapabilirsiniz sizin isteğinize bağlı.
Bezelerin üzerine bıçak yada kaşık yardımıyla margarin sürelim ve birinci yaptığımızdan başlayarak yemek tabağı büyüklüğünde açalım.
Açtığımız bezeyi oklava halinde yuvarlayıp tezgahta elimizle biraz daha genişletip ikiye katlayıp tekrar kıvırıp iki ucunu kapatarak tepsiye dizelim.
Tepsi mayası gelince yumurta sarısını sürüp 190 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz.
Piştikten sonra kesinlikle üzerine mutfak bezi örterek soğuması için kenara alalım.
Şahane açmalar yemeye hazır afiyet olsun.
Bardak ölçüm
250 ml su bardağı
Klasik çay bardağı
Dışı Gevrek İçi Yumuşak Tel Tel Açmalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı