SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yufka
Beyaz peynir
Maydanoz
İç sos için;
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sos için bütün gereçleri yumurta sarısı hariç karıştırıyoruz ( sarısı üzerine sürülecek) geniş bir kapda peynir ve maydanozu karıştırıyoruz.
Yufkaları geniş alana düz bir formda yerleştirip üzerine sosu uygunca boca ediyoruz.
Bu biçimde 3 yufkayı üst üste sereceğiz.
En son kata peyniri heryere denk gelecek biçimde serpiyoruz.
Sonra yufkanın iki köşesinden ortaya hakikat eşit halde rulo olarak sarp ortasında keserek ikiye ayırıyoruz.
Uzun halde olan yufkaları üçken formda keserek tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürerek, ister susam ister çörek otu serperek, 180 yahut 200 derece pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
Beyaz peynir
Maydanoz
İç sos için;
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sos için bütün gereçleri yumurta sarısı hariç karıştırıyoruz ( sarısı üzerine sürülecek) geniş bir kapda peynir ve maydanozu karıştırıyoruz.
Yufkaları geniş alana düz bir formda yerleştirip üzerine sosu uygunca boca ediyoruz.
Bu biçimde 3 yufkayı üst üste sereceğiz.
En son kata peyniri heryere denk gelecek biçimde serpiyoruz.
Sonra yufkanın iki köşesinden ortaya hakikat eşit halde rulo olarak sarp ortasında keserek ikiye ayırıyoruz.
Uzun halde olan yufkaları üçken formda keserek tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürerek, ister susam ister çörek otu serperek, 180 yahut 200 derece pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı