Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Pişi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (ben yaklaşık 4-5 su bardağı kullandım)

Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Herkese merhaba hem çok lezzetli hem çok pratik olan bir pişi tarifi ile burdayım.O kadar güzel oluyor ki mutlaka deneyinnnn.
Öncelikle tüm malzemeleri karıştıralım ve yoğurmaya başlayalım unu yavaş yavaş ekleyelim çünkü undan una farklılık gösterebiliyor.
Hamurumuzun hafif ele yapışan bir hamur olması lazım ekmek hamuru gibi.
Hamurumuzu yoğurduktan sonra mayalanma işlemi için üzerine bir bez örtelim ve hamur kabarana kadar bekleyelim.
Mayalandıktan sonra elimizi ara ara yağlayarak hamurdan parçalar kopartıp elimizle hamuru inceltip kızgın yağda kızartalım.
Kızgın yağ olması önemli çünkü yağ yeterince kızarmaz ise hamur yağ çekebiliyor. İşte bu kadar afiyettt olsun
Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst