- Konu Yazar
- #1
Dişe dolgu yapıldıktan sonra ne zaman yemek yenir?
Dolgu yapılan dişler artık ağızda orijinal dişlerin işlevini görmektedir. Dolgudan kaç saat sonra yemek yenir sorusunun yanıtı ise, işlem yapıldıktan sonra yaklaşık iki saat sonra, yani ağızdaki anestezi uyuşukluğu geçtikten sonradır.Dolgu tam olarak ne zaman erir?
Dolgu ne zaman erir? Eritme işlemi sonrası dolgu 3 ile 7 gün arasında erimektedir.Dolgu yapılan diş neden şişer?
Dolgu yapılan diş neden şişer?Öncelikle sebeplere göz atacak olursak; Diş taşı oluşumu ve kötü ağız hijyeni. Diş kaynaklı iltihap (kanal tedavisi ya da dolgu sonrasında oluşmuş) İki diş arasında uzun süre yemek artığı birikimine bağlı reaksiyon.
Diş dolgusu neden tutmaz?
Diş dolgusu neden tutmaz?Dolguların en büyük düşme sebebi sert cisimlerin çiğnenmesidir. Bunun yanında dolgu ile diş arasına giren tükürük de bonding malzemesinin kalitesini bozarak dolgunun dişe sıkıca yapışmasına engel olur. Bu sebeple dişe tutunamayan dolgu küçük bir müdahalede düşerek boşluk ortaya çıkar.
Dolgu yapıldıktan sonra su içilir mi?
Dolgudan sonra su içilir mi? evet dolgudan sonra su içebilirsiniz. Diş dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler içecek konusunda sadece su içmeniz tavsiye edilir. Kola veya asitli içecekler, sıcak soğuk içecekleri içmenizi tavsiye etmiyoruz.Diş dolgusu yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?
Dolgu uygulaması sonrası 1-2 saat süreyle dik pozisyonda kalınmalı, 24 saat süresince zorlayıcı egzersizlerden kaçınılmalıdır. Dolgu işleminin yapıldığı gün spor yapılmamalıdır. Dolgu işlemi yapıldığı gün cilt bakımı yapılmamalı, en erken 1 hafta sonra yapılmalıdır.Botoks ve dolgu ne zaman etkisini gösterir?
Botoks ve dolgu ne zaman etkisini gösterir?İşlemden yaklaşık 1 hafta sonra dolgu maddesi yayılarak daha estetik bir görünüm meydana gelir. Genellikle 6-18 ay dolgunun etkisi devam eder ancak dolgu etkisini yitirse de cilt eskiye oranla daha iyi bir görünümde olur.
Dolgu yapılan diş neden apse yapar?
Dolgu yapılan diş neden apse yapar?Dolgulu Diş Ağrısına Tuzlu Su Tuz, iltihap kurutucu özelliği bulunan bir mineraldir. Diş dolgusun yapılan dişin sebebi bazen dişin iltihaplanması olabilmektedir.