- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 229.733
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Dişçi korkusunu nasıl yenerim?
İleri derece de dentofobi durumlarında genel anestezi yada sedasyon gibi tedavi yöntemlerini tercih edebilirsiniz. Güven duyabileceğiniz, samimiyeti ve açıklamaları ile sizi sakinleştirecek ilgili bir diş hekimi tercih etmelisiniz. Tedavi öncesinde muhakkak hekiminizle konuşarak korkularınız olduğunu belirtmelisiniz.En çok kimler diş doktorundan korkar?
Dişçiden ve dişçi koltuğundan korkulması dizi, film ya da sosyal medya etkisi ile görülebilir. Bunun dışında çocukluktan bir travma yaşayan kişilerde dişçiden korkar….Diş hekimi korkusunun nedenleri şu şekildedir;Diş Doktoru Öpüştüğümüzü anlar mı?
Diş hekimi olan @thyrants bu konuda “Evet, bazen anlıyoruz. Peteşiler adı verilen kırmızı ya da mor noktalar oluşuyor. Fakat hasta çok küçük değilse ya da fiziksel taciz gibi bir belirti yoksa bu durumu önemsemiyoruz.” dedi.
Dişçiden korkan birine ne denir?
Dentofobi en genel tanımı ile kişinin dişçi korkusu yaşaması durumudur. Her yaşta bu korku görülebilir.Dişçiye gitmeden önce yemek yenir mi?
Merkezimizde yapılacak muayene ve tedavilere gelirken mutlaka tok karnına gelmelisiniz.Dişçiye aç mı tok mu?
Diş tedavilerinize mutlaka tok karnına gitmelisiniz. Aç karnına işlem sırasında strese bağlı kan şekeriniz düşebilir. Diş tedavisi sırasında gelişen baygınlıkların çoğunlukla sebebi budur.
Diş eti çekilmesi bulaşır mı?
Dişeti hastalıkları bulaşıcı olmayan hastalıklar sınıfında en yaygın hastalık olarak kabul ediliyor. Dişeti hastalıklarının sebebi ağızda bulunan bakteriler.Sedasyon işlemi ne demek?
Sakinleştirmek anlamına gelen sedasyon, tıpta sıklıkla kullanılıyor. Tıpta genel anestezi uzmanı tarafından uygulanan sedasyon, sedatif ilaçlarla tüm reflekslerinin korunarak, derinliği kontrollü olarak ayarlanabilen uyku halidir.Diş korkusu ne demek?
Dentofobi veya diş hekimi korkusu, her yaştan insanda görülebilen ortak bir fobidir. Psikolojik olarak, genel diş hekimliği, diş hekimi ofisinde oturma veya diş muayenesi korkusudur. Dentofobi hafif veya şiddetli olabilir ve sonunda kötü sonuçlara yol açabilir.